MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η συνταξιοδοτική βόμβα

Κανένας δεν γνωρίζει πού θα φτάσει η σύνταξη στο μέλλον, αφού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας – η οποία, εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, σε συνδυασμό με το ότι φτάνει στο τέλος της ο παγκόσμιος ανοδικός οικονομικός κύκλος, δεν φαίνεται καθόλου αισιόδοξη.

Ανάλυση 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας όσον αφορά το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό είναι το ότι, έχει τη χειρότερη αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους – αφού το 2015 για κάθε συνταξιούχο αντιστοιχούσαν μόλις 1,35 εργαζόμενοι, κυρίως λόγω της τεράστιας ανεργίας (πηγή). Ακόμη όμως και να εργαζόταν όλο το δυναμικό της χώρας (4,76 εκ.), η αναλογία θα ήταν 1,79 – όταν στην Πορτογαλία είναι 1,86, στη Γαλλία 2,01 και στην Ισπανία 3,28. 

Η επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη

Η άσκηση βίας από οποιονδήποτε, ακόμη και αν έχει σοβαρή αιτία, είναι εντελώς απαράδεκτη. Δεν είναι όμως μόνο η φυσική, σωματική βία απαράδεκτη αλλά, επίσης, η βία που ασκείται με τα λόγια, με τις δηλώσεις και φυσικά με τα έργα των πολιτικών.

«Την προσαγωγή τριών ακόμη ατόμων για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης, δρομολόγησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής. Οι αρχές εξετάζουν αν οι τρεις προσαχθέντες συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης το Σάββατο, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου«

Η Τουρκία φέρνει όλο το χρυσό της από τις ΗΠΑ για να προστατέψει την λίρα που καταρρέει

Αφού η Βενεζουέλα, η Γερμανία, η Αυστρία και οι Κάτω Χώρες ανέκτησαν ένα σημαντικό μέρος (αν όχι όλο) του φυσικού τους χρυσού που βρισκόταν στην FED στη Νέα Υόρκη η Τουρκία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επαναπατρίσει το χρυσό που βρίσκεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ…με κίνητρο να στηρίξει την τουρκική λίρα που καταγράφει συνεχή ιστορικά χαμηλά ένανρτι του δολαρίου. 

Ένα δολάριο ισοδυναμεί με 4,49 τουρκικές λίρες στις 20 Μαίου 2018 όταν 10 χρόνια πίσω το 2008 1 δολάριο ισοδυναμούσε με 1,1980 τουρκικές λίρες.

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκία έχει από την FED να επιστρέψει τον χρυσό της Τουρκίας: τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει επαναπατρίσει 220 τόνους χρυσού από το εξωτερικό, εκ των οποίων 28,7 τόνους από τις ΗΠΑ το 2017. 

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ

Το αντιμνημονιακό μέτωπο ηττήθηκε κατά κράτος από το μνημονιακό φιλογερμανικό μέτωπο εντός της χώρας. Σε πρώτη φάση, ο λαός μπήκε στον ζυγό των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060 και σε συνεχή εξαθλίωση και αρπαγή ιδιωτικών περιουσιών για να πληρώνονται οι δανειστές, ενώ η δημόσια περιουσία της Ελλάδας εκποιήθηκε για 100 χρόνια, σε παντός είδους εξωτερικά συμφέροντα κατ’ εντολή των δανειστών.

Τώρα επιχειρείται η δεύτερη φάση του εγχειρήματος. Η κλοπή της ελληνικής ιστορίας, η ηθική καταρράκωση των Ελλήνων, η εθνική και πληθυσμιακή αλλοίωση και η συρρίκνωση των ελληνικών εδαφών με αλλαγή των συνόρων. Δηλαδή τώρα ανοίγουν επί της ουσίας τα εθνικά θέματα.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, κι όχι μόνο στο Αιγαίο

Αν κάποιος σκοντάψει σε μια πέτρα μία φορά και τραυματιστεί θεωρείται άτυχος. Αν όμως σκοντάψει στην ίδια πέτρα τρεις συνεχόμενες φορές και τραυματιστεί και τις τρεις τότε προφανώς είναι, επιεικώς, ανόητος. Το αντίστοιχο επί εθνικών θεμάτων ισοδυναμεί με έγκλημα διαρκείας. Αναφέρομαι στα τρία, συνεχόμενα μέσα στο 2018, επεισόδια κατά τα οποία τρία ελληνικά πλοία, δύο πολεμικά και ένα περιπολικό του Λιμενικού, το καλύτερο μάλιστα του στόλου μας, «σκόνταψαν» επάνω σε αντίστοιχα τουρκικά.

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός*

Ωστόσο, τα γεγονότα αυτά είναι αποτέλεσμα μίας βαθύτερης, μακροχρόνιας εθνικής παθογένειας, και κρύβουν πίσω τους τα εξής:

Αν κυβερνούσαν οι Έλληνες

Ελληνισμός σημαίνει ιδέες, αρχές και αξίες. Ελληνισμός σημαίνει αγάπη, ειρήνη, ελευθερία. Ελληνισμός σημαίνει δικαιοσύνη και ήθος. Ελληνισμός σημαίνει αλήθεια, γνώση, όραμα, λογική. Ελληνισμός σημαίνει έρευνα και αναζήτηση. Ελληνισμός σημαίνει τέχνες και επιστήμες. Ελληνισμός σημαίνει πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία, δημιουργία και έκφραση.

«Όσο καιρό οι Έλληνες διατηρούν τυραννικές κυβερνήσεις, είναι ασθενέστεροι από όλους τους γείτονες τους, μόλις όμως απαλλαχθούν από τους τυράννους τους, αναδεικνύονται πρώτοι και με μεγάλη διαφορά. Τούτο φανερώνει πως όταν οι Έλληνες παραμένουν υποταγμένοι σε ξενοκίνητες τυραννικές κυβερνήσεις δεν επιδεικνύουν καλή διάθεση, καθώς αισθάνονται ότι υπηρετούν τους δυνάστες. Όταν ωστόσο απελευθερώνονται, συνεργάζονται ως σύνολο με προθυμία στην αναστύλωση της χώρας, έχοντας επίγνωση του ότι πρωτίστως ωφελούν τον ίδιο τον εαυτό τους» (Ηρόδοτος)

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων

Με το περιουσιολόγιο θα δρομολογηθεί η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η δήμευση τους από αυτούς που θέλουν να τους υφαρπάξουν τα πάντα – στα πλαίσια της κυλιόμενης χρεοκοπίας που επέβαλλαν στην πατρίδα μας.
«Όταν η Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία, επέβαλλε την καταμέτρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων, στα πλαίσια της πολιτικής της ΑΡΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ που είχε ξεκινήσει το 1937. Οι δύστυχοι υποχρεώθηκαν να καταγράψουν τα πάντα, όλα όσα είχαν στην ιδιοκτησία τους: έργα τέχνης, κοσμήματα, οικόπεδα, ακίνητα, μετοχές κοκ. 

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΙ. ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Το 1% κάποιων Ελλήνων κατέχει το 57% του πλούτου της Ελλάδας, σύμφωνα με διεθνή έρευνα. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί που αποτελούν την άρχουσα οικονομική ελίτ; Δεν είναι 100-200 άτομα, όπως ίσως θα νόμιζε κάποιος, αλλά είναι 100.000 Έλληνες!!! οι οποίοι προφανώς δεν υπολογίζουν καθόλου τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους, αλλά θεωρούν τον εαυτό τους (και πράγματι είναι) μέρος της διεθνούς οικονομικής ελίτ που ελέγχει την παγκοσμιοποίηση.

Το 10% τώρα κάποιων Ελλήνων, κατέχει το 90% του πλούτου της χώρας. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί; Είναι 1.000.000 Έλληνες. Όλοι αυτοί, μαζί με τις οικογένειές τους και τους παρατρεχάμενους, καθώς και τους βολεμένους από το σύστημα, ξεπερνούν εύκολα τα 1.500.000 - 2.000.000 Έλληνες.