MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Όργιο τουρκικής προπαγάνδας από τον ΣΚΑΙ

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ (συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου) κατάφερε τρία ιδιότυπα «επιτεύγματα», κατά την διάρκεια μετάδοσης του 55ου επεισοδίου (από τα συνολικά 64) της τηλεοπτικής σειράς «Ο Γιατρός».


Η τηλεοπτική αυτή σειρά, όπως είναι γνωστό, αποτελεί μια Νοτιο-Κορεάτικη παραγωγή που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία. Η Αμερικανική εκδοχή της που ακολούθησε, ήταν επίσης μεγάλη επιτυχία.

Η αλα – Τούρκα εκδοχή της όμως, προκειμένου να πουληθεί εκτός Τουρκίας σε «ανταγωνιστικές» τιμές, σαν τουρκικό τζάμπα πράγμα, έπρεπε να τοποθετηθεί στο κρεββάτι του Προκρούστη (δηλαδή της τουρκικής προπαγάνδας) προκειμένου να «προσαρμοστεί» καταλλήλως.

Η κοινοβουλευτική δικτατορία

Όσον αφορά την «ασύδοτη δημοκρατία» των εκλεκτών ή, καλύτερα, τον κοινοβουλευτικό απολυταρχισμό, με την έννοια της υφαρπαγής της εξουσίας από έναν διεφθαρμένο κομματικό μηχανισμό, μέσω της υπεξαίρεσης της ψήφου των Πολιτών με τη βοήθεια προεκλογικών δεσμεύσεων που ποτέ δεν τηρούνται, θεωρούμε ότι η «συμβατική» δικτατορία είναι προτιμότερη – αφού, στην περίπτωση της δικτατορίας, γνωρίζει κανείς επακριβώς τον εχθρό του και ξέρει πως να αντιδράσει συλλογικά, εκδιώκοντας τον βίαια από την εξουσία. Τα μνημόνια πάντως δεν σημαίνουν μόνο μέτρα λιτότητας αλλά, κυρίως, λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, σε εξευτελιστικές τιμές. Όταν όμως ένα κράτος, όπως και μία επιχείρηση, ξεπουλάει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, είναι δυνατόν ποτέ να ξεχρεώσει τους δανειστές του;
 

Η Μεγάλη Επαναφορά και Ελλάδα (Ε) – Τεχνολογική Επαναφορά

Το βιβλίο «COVID-19: The Great Reset» (η Μεγάλη Επανεκκίνηση) παρουσιάζει αλλαγές σε τεχνολογικό επίπεδο που θα φέρει η πανδημία.O Schwab εξάλλου είχε προβλέψει από το 2016 με το βιβλίο του «4η βιομηχανική επανάσταση» (The Fourth Industrial Revolution) ότι θα αλλάξουν πολλά στην ζωή μας με την επερχόμενη αυτοματοποίηση. Πλέον χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο πολλές τέτοιες εφαρμογές όπως Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), drones, αναγνώριση φωνής, ψηφιακός βοηθός (virtual assistants πχ Alexa) και αυτόματη μετάφραση. Αυτές οι τάσεις θα επιταχυνθούν λόγω της πανδημίας ως μια Τεχνολογική Επαναφορά (κεφ. 1.6),