MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ο Πούτιν πουλά φυσικό αέριο μόνο με ρούβλια

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας μία εβδομάδα στις ρωσικές αρχές προκειμένου να επεξεργαστούν το νέο σύστημα σε ρούβλια.


“Έλαβα την απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων ώστε να περάσουμε στις πληρωμές σε ρούβλια του αερίου μας που παραδίδεται σε εχθρικές χώρες και να εγκαταλείψουμε όλους τους διακανονισμούς με νομίσματα που συμβιβάστηκαν”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας κυβερνητικής σύσκεψης, εξηγώντας πως πρόκειται για μια αντίδραση στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας στη Δύση λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Eurostat: Η Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα – Περνάμε μόνο τη Βουλγαρία

Μια ακόμη «επιτυχία» της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη...


Σε θλιβερή κατάσταση βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδας, κάτι που αποτυπώνεται και στους επίσημους πίνακες της Eurostat για το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Το 2021, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) κυμαινόταν μεταξύ 55% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 277% στο Λουξεμβούργο.
 
Τα στοιχεία δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Το 2021, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ, 177% και 121% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
 

Πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου: «Καλά κάναμε και επιβάλαμε κυρώσεις στην Ρωσία

( John.k - Μητσοτάκης : Εγώ ο Κλαύδιος.... ) 
 
Αμετανόητος για το κύμα ακρίβειας που προκάλεσε

Ένας πρωθυπουργός εκτός τόπου χρόνου είναι πλέον ο Κ.Μητστοάκης ο οποίος επέλεξε να μιλήσει στην Βουλή για την ακρίβεια που η κυβέρνησή του έχει προκαλέσει με την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία ενάντια στο εθνικό συμφέρον και προσπαθεί να πείσει πως τα μέτρα που λαμβάνει για την ακρίβεια είναι αποτελεσματικά.


Από την στιγμή που συνταξιούχοι και απλοί μισθωτοί (των 800 ευρώ δηλαδή), λαμβάνουν λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου χιλιάδων ευρώ και ενώ το κόστος μετακίνησης και διατροφής έχει αγγίξει εφιαλτικά επίπεδα.

Το ψυχολογικό πρόβλημα της ακρίβειας

( Ήθελε ο φασιστούλης να κρυφτεί και η χαρά του δεν τον άφηνε ... )
 
Δεν κρυώνετε! Δεν είστε άφραγκοι, άνεργοι, πένητες. Παλαβοί είσαστε που δεν βλέπετε τα λεφτά, τα οποία πάντα υπάρχουν!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο


Ο Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης είναι άνθρωπος που δίνει λύσεις ακριβώς εκεί που ουδείς περίμενε ότι υπάρχουν. Τον καιρό της αδυναμίας προσέφερε ευεξία με τα θαυματουργά νανογιλέκα, τα οποία μοσχοπουλούσε αλαλάζοντας σε εκπομπές τηλεμάρκετινγκ. Το αν δούλεψε κάποιο εξ αυτών ακριβώς όπως τα διαφήμιζε ο πολυπράγμων έμπορος είναι μία άλλη, πονεμένη υπόθεση, και στο φινάλε δεν μας απασχολεί πλέον και τόσο πολύ. Εδώ δεν απασχόλησε τους ίδιους τους πελάτες του Αδωνη που τα ʼσκασαν για να ψωνίσουν νανογιλέκα, εμάς θα νοιάζει περισσότερο από τους καταναλωτές;

Καταστολή της ελευθεροτυπίας: Λίστα Πέτσα για τους φίλους – Εξοντωτικά πρόστιμα για τους αντικαθεστωτικούς

Η κυβέρνηση «φιμώνει» όσους αντιδρούν ενόψει εκλογών


Σάλο έχει προκαλέσει η αντισυνταγματική τροπολογία που κατατέθηκε κυριολεκτικά νύχτα στη Βουλή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την οποία επιχειρεί να ελέγξει τις εφημερίδες μέσω του ΕΣΡ (και όχι μόνο) ώστε οι εκδότες να πληρώνουν με την προσωπική τους περιουσία πρόστιμα και αγωγές.

Πρόκειται για μία προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας και εν τέλει απαγόρευσης του ελεύθερου λόγου.

Αυτά συμβαίνουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας, αυτά τα οποία η σημερινή κυβέρνηση υποτίθεται πως λοιδορεί.