MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Όταν η φύση “μαγείρευε” τον ενεργειακό πλούτο στην ΑΟΖ της Κρήτης

Τις επόμενες ημέρες, η κοινοπραξία ExxonMobil και Hellenic Energy ξεκινά σεισμογραφικές έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα οικόπεδα δυτικά και νoτιοδυτικά της Κρήτης (στα όρια της ΑΟΖ με την Ιταλία) και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές Navtex. 
 
Εφόσον οι ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κρήτη και την Πελοπόννησο δώσουν θετικά αποτελέσματα, η παραγωγή αερίου θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2027-2028, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Η ΕΔΕΥ είχε ξεκινήσει να επαναδραστηριοποιείται στα οικόπεδα της Κρήτης και της Πελοποννήσου τον Φεβρουάριο του 2022, με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσέλκυσης μεγάλων διεθνών επενδυτών για την τόνωση του προγράμματος εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ενεργειακός αποκλεισμός της Ρωσίας που ακολούθησε, λειτούργησαν ως καταλύτης.
 

«Τύφλα» να έχει η Β.Κορέα: Δεν θα μεταδοθούν εικόνες από την απεργία για να μην φανεί η οργή των Ελλήνων κατά της κυβέρνησης

Eξαιρούνται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες!
Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη με ανάρτησή της στο facebook καταγγέλλει την απόφαση της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) να μην καλυφθούν οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, καθώς όλο το υλικό της φωτογραφικής και δημοσιογραφικής κάλυψης αυτών, θα είναι διαθέσιμο μετά το τέλος της απεργίας, το πρωί της Πέμπτης!
 
Έτσι όταν η επικαιρότητα «τρέχει» κάποιοι επέλεξαν να μην «τονιστεί» η άσχημη εικόνα της κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία.