MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η Ελλάδα δεν διασώθηκε ποτέ - Παραμένει κλειδωμένη στη φυλακή οφειλετών της ΕΕ

Η Ελλάδα δεν διασώθηκε, παραμένει σε μία φυλακή χρέους της ΕΕ, με συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις και περικοπές συντάξεων, σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του στον Guardian.

Όπως αναφέρει, τις προηγούμενες μέρες, τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως διακήρυξαν την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος χρηματοοικονομικής διάσωσης που ενέκρινε το 2010 η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα πρωτοσέλιδα γιόρτασαν το τέλος της διάσωσης της Ελλάδας, ακόμη και τη λήξη της λιτότητας.

Ρότσιλντ: Έρχεται νέα χρηματοπιστωτική καταιγίδα! – Κρίση στις υπερχρεωμένες χώρες

Ο Ιάκωβος Ρότσιλντ δήλωσε σε Ευρωπαίους οικονομικούς συντάκτες και αναλυτές ότι «η διεθνής οικονομία έχει εισέλθει σε περίοδο πειραματισμών και αβεβαιότητας, με ξεκάθαρα αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα. Γι’ αυτήν δε την εξέλιξη σοβαρές είναι οι ευθύνες αυτών που επιδιώκουν να επαναφέρουν τον προστατευτισμό στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, όπως και των κεντρικών τραπεζιτών, που στην ουσία τροφοδοτούν το ήδη επικίνδυνα υψηλό παγκόσμιο χρέος. Όλα αυτά δεν είναι καλοί οιωνοί και αν συνεχιστούν δεν θα πρέπει να αποκλείεται μία νέα χρηματοπιστωτική καταιγίδα».

Οι τρεις εστίες πυρκαγιάς

Η Ιταλία και η Ελλάδα με φόντο την Ευρωζώνη, καθώς επίσης οι Η.Π.Α. με την κήρυξη του εμπορικού, χρηματοπιστωτικού και νομισματικού πολέμου εναντίον όλων των άλλων ισχυρών δυνάμεων του πλανήτη, αποτελούν τους μεγάλους σημερινούς κινδύνους – την ίδια στιγμή που οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και το παγκόσμιο χρέος έχουν σπάσει όλα τα προηγούμενα ιστορικά ρεκόρ.

Βαρουφάκης: Ζούμε 4ο μνημόνιο – Έσωσαν γερμανικές -γαλλικές τράπεζες και μας φόρτωσαν το χρέος

Ιδιαίτερος καυστικός με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardin.

Ο πρώην υπουργός διερωτάται πως την ίδια εβδομάδα που μια κατεστραμμένη χώρα εισήλθε σε άλλα 42 χρόνια σκληρής λιτότητας και σκλαβιάς του χρέους, πως μπορεί να παρουσιαστεί ως γεγονός το τέλος της λιτότητας και η επανακτημένη οικονομική ανεξαρτησία