MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κύρα Αδάμ : Η κυβέρνηση γιορτάζει την απελευθέρωση και ο Ερντογάν, κατάληψη κυριαρχίας στη Μεσόγειο

Της Κύρας Αδάμ

Στις 25 Μαρτίου εορτάζονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στις 25 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ, η Τουρκία θα πάρει το οριστικό συγχωροχάρτι για όλες τις παρανομίες και επιθετικές ενέργειες απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα και εθνικά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου.

21 ημέρες πριν, στις 4 Μαρτίου , η Τουρκία ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ( τουρκική ΝΟΤΑΜ Β 0323/21) ότι θα εκτελέσει στρατιωτική άσκηση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ

Στο χείλος του γκρεμού οι τουρκικές τράπεζες - Ποια ευρωπαϊκά "ονόματα" έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην Τουρκία

Οι εξελίξεις στην Τουρκία οι οποίες έχουν οδηγήσει σε συνωστισμό των επενδυτών στην έξοδο από τη χώρα, κινδυνεύουν να στείλουν τις τουρκικές τράπεζες στα πρόθυρα της κατάρρευσης καθώς η θέση τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση που εκτιμάται ότι θα προκύψει στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας, είναι πολύ πιο αδύναμη από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης του 2018.


Κρίσιμο θεωρείται το διάστημα Απριλίου και του Μαΐου, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, όταν ο κλάδος πρέπει να εξοφλήσει 7,3 δισ. δολάρια σε αποπληρωμή χρέους. Χωρίς αμφιβολία οι αναταράξεις στις τουρκικές τράπεζες και στην τουρκική οικονομία γενικότερα έχουν άμεσες συνέπειες στις τράπεζες αλλά και στους τραπεζικούς κλάδους των χωρών που έχουν μεγάλη έκθεση στην Τουρκία.
Το sell-off θα συνεχιστεί