MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Μακεδονία, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Όταν ο «Μακεδόνας» κ. Φωκάς ήταν εννέα ετών, ο Έλληνας δικτάτορας Ι. Μεταξάς, θαυμαστής του Μουσολίνι, απαγόρευσε τη «Μακεδονική» γλώσσα και ανάγκασε τους «Μακεδόνες» να αλλάξουν τα ονόματα τους σε ελληνικά! Όποιοι αστυνομικοί δε άκουγαν κάποιον να μιλάει ή να τραγουδάει στην απαγορευμένη γλώσσα, τον απειλούσαν, τον έδερναν ή κατέθεταν μήνυση εναντίον του.

Επικαιρότητα
 
Φαίνεται πως το BBC στρατολογήθηκε από τους «φίλους» μας τους Γερμανούς, για να ξεκινήσει πρώτο το γαϊτανάκι της «απελευθέρωσης» της Μακεδονίας από τους Έλληνες. Του διαμελισμού δηλαδή της Ελλάδας, όπου σειρά θα πάρουν η Θράκη, η Ήπειρος και το Αιγαίο, με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης που βιάζεται να τα δρομολογήσει όλα, όσο κατέχει ακόμη την εξουσία. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πρόσφατη αναφορά του στη μειονότητα των Σκοπιανών που χαρακτηρίζει ως «Μακεδόνες» και που καταπιεζόταν από το ελληνικό κράτος (πηγή)! 

Ν. Λυγερός: Στρατηγική Ανάλυση για την Ακύρωση του Προσυμφώνου

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 

Στρατηγική Ανάλυση για την Ακύρωση του Προσυμφώνου.

Bürgerzentrum - WN - Studio, An der Talaue 4, 71334 Waiblingen.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
ώρα: 18.00

Μας πάνε «καρφί» για διαμελισμό - Μεγάλο αφιέρωμα του BBC στην «"αόρατη μειονότητα" της Ελλάδας, τους "Μακεδόνες"»

Μείζον θέμα για Ελλάδα έχει αρχίσει να δημιουργείται από μπαράζ δημοσιευμάτων και προπαγανδιστικών επιχειρήσεων ξένων κέντρων. Με κεντρικό τίτλο "Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας, οι Μακεδόνες Σλάβοι" το BBC μας προϊδεάζει πως oι επιχειρήσεις διαμελισμού της χώρας, μόλις ξεκίνησαν και τα χειρότερα θα τα βρούμε μπροστά μας.

Το ρεπορτάζ του BBC είναι μονάχα ένα ακόμη, που έρχεται να προστεθεί σε αυτά Ελβετών, Γερμανών, που σε συμπαιγνία με το "Ουράνιο Τόξο" γκριζάρουν ολόκληρη την επικράτεια της βόρειας Ελλάδας με στόχο την μελλοντική απόσχιση της.

Μάλιστα η δημιουργία "μακεδονικής μειονότητας" εντός Ελλάδας θα είναι το δεύτερο βήμα - το πρώτο έγινε με την δημιουργία "Βόρειας Μακεδονίας" στο δρόμο προς την ολοκλήρωση του σχεδίου διαμελισμού, ειδικά αν Ρωσία και ΗΠΑ συμφωνήσουν σε αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια κατά μήκος των εθνοτικών γραμμών και με βάση τα εθνικά κριτήρια όπως αναφέραμε και χτες.
Μάλιστα το BBC έχει πάρει και συνεντεύξεις από υποτιθέμενα μέλη της "μακεδονικής μειονότητας" της Ελλάδας προκειμένου να τεκμηριώσει τους ανθελληνικούς ισχυρισμούς.

Το σκάνδαλο με τα κόκκινα δάνεια

Ενώ δρομολογείται η υφαρπαγή της Ελλάδας από τους Γερμανούς, ορισμένοι Έλληνες εκμεταλλεύονται ασύστολα τις αδυναμίες ή την άγνοια των συμπολιτών τους ληστεύοντας τους – όπως δικηγόροι, κατ’ επίφαση οικονομολόγοι, απολυμένα ή/και ενεργά τραπεζικά στελέχη που έχουν δημιουργήσει εισπρακτικές επιχειρήσεις, εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών ή συμβουλευτικά γραφεία, τα οποία εγγυώνται έναντι αμοιβής τη σωστή διαπραγμάτευση των ληξιπρόθεσμων δανείων με τις τράπεζες ή με άλλους πιστωτές.

Επικαιρότητα 

Στην ελληνική αγορά έχει στηθεί κυριολεκτικά ένα πάρτι, όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και γενικότερα τους απλήρωτους λογαριασμούς επιχειρήσεων και νοικοκυριών – μία σκανδαλώδης κατάσταση, την οποία επιτρέπει το κράτος με την ανοχή του. Ειδικότερα δικηγόροι, κατ’ επίφαση οικονομολόγοι (στην καλύτερη περίπτωση λογιστές), απολυμένα ή/και ενεργά τραπεζικά στελέχη, καθώς επίσης πάσης φύσεως «πονηροί», έχουν δημιουργήσει εισπρακτικές επιχειρήσεις, εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών όπως σε σχέση με την προστασία των υπερχρεωμένων ακινήτων (νόμος Κατσέλη κλπ.) ή συμβουλευτικά γραφεία – τα οποία εγγυώνται έναντι αμοιβής τη σωστή διαπραγμάτευση των ληξιπρόθεσμων δανείων με τις τράπεζες ή με άλλους πιστωτές, όπως επίσης με τα χρέη προς το δημόσιο