MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Νέο φάουλ: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας… ράφτηκε ειδικά για εκδήλωση του Dior. Γιατί;

Του Γ. Λακόπουλου 
 
( John.k - Πάντα στο τέλος, όλοι οι αυταρχικοί δικτατορίσκοι και τα φασιστικά τους ολοκληρωτικά  καθεστώτα, είχαν μια ροπή προς το…… καρακιτσαριό, για κάποιο λόγο ….. Άλλωστε όλες οι αντίθετες φωνές σωπαίναν είτε με το καλό, είτε με την βία ……  )

Με τον γαλλικό Οίκο μόδας Dior εξοικειωθήκαμε ως χώρα από τότε που η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι πήρε ειδική άδεια για να σπάσει την καραντίνα προκειμένου να συνοδεύσει εκπροσώπους του την Καλαμάτα.

Είναι της δουλειάς γαρ. Το είπε και ο Άδωνις.

Τα υπόλοιπα έτρεξαν ως συνέπεια εκείνης της επίσκεψης. Η Μενδώνη τσιμέντωσε την Ακρόπολη και πολλοί υποπτεύονται ότι αυτό δεν είναι άσχετο από την φιλοδοξία των Γάλλων να ανεβάσουν τα μοντέλα τους στον Παρθενώνα- κάτι που δεν κατάφερε ένας ανταγωνιστής τους πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Ελλάδα πέφτει στην παγίδα του Ερντογάν - Μέγας κίνδυνος από τις μυστικές συνομιλίες

Πως η «αποθεσμοποίηση» των ελληνοτουρκικών σχέσεων βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στο Μπακού στις 17 Ιουνίου σχετικά με τις επαφές του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 13-14 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ερντογάν: «Ας ελπίσουμε ότι, στο εξής, άλλα κράτη, θεσμοί και οργανισμοί δεν θα παρεμβαίνουν στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Αντ 'αυτού, ο ειδικός εκπρόσωπός μου κ. İbrahim [Kalın] και η κα Ελένη [Σουρανή] θα επικοινωνήσουν και θα συναντηθούν και θα λάβουμε τα ανάλογα βήματα". Το τέλος στην παρέμβαση άλλων κρατών είναι κατανοητό, αλλά τι σημαίνει η «παρέμβαση θεσμών και οργανισμών»;

Ηθική της Επιστήμης - Δεοντολογία και Αξίες της Ιατρικής Ηθικής

Μια μεγάλη συζήτηση για την Ηθική της Επιστήμης, την Δεοντολογία και τις αξίες της Ιατρικής Ηθικής, με αφορμή το νέο βιβλίο που συνυπογράφουν η Ομότιμος Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Ελένη Ασκητοπούλου και ο αείμνηστος Νομικός – Πολιτικός και Συγγραφέας Αντώνης Βγόντζας δύο χρόνια μετά τον θάνατο του. Το «?φελέειν ? μ? βλάπτειν: Διαχρονικές αξίες ηθικής και δεοντολογίας στο έργο του Ιπποκράτη» ως βιβλίο συνάντησης των δύο συγγραφέων, απότοκος της επαφής σε δικαστικές υποθέσεις Ιατρικής Αμέλειας και Ιατρικής Ευθύνης .