MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

''Βόμβες'' Μάζη: "Υποχείριο" Γερμανίας-ΗΠΑ η Ελλάδα - Στον "άερα" η συμφωνία με Γαλλία

"Η Γερμανία και οι ΗΠΑ ελέγχουν την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική εδώ και χρόνια..." τονίζει ο κ. Μάζης

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η κατάσταση πλέον στη Λιβύη είναι οριακή πριν την αναμέτρηση σε Σύρτη και Αλ Τζούφρα, θεωρώντας ότι η Τουρκία φαίνεται να έχει και το «πράσινο φως» του Τράμπ από την μία, αλλά Αίγυπτος και Γαλλία από την άλλη να μην ρισκάρουν με ενδεχόμενη μη εμπλοκή τους, ζωτικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.

Επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί

Plenary session week 28 2015 in Strasbourg - Conclusions
of the European Council (25-26 June 2015) and of
the Euro Summit (7 July 2015) and the current
situation in Greece
Γράφει ο Νότης Μαριάς* 

Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια μεθόδευε την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε ως Ευρωβουλευτής το διάστημα 2014-2019 τον είχα καταγγείλει επανειλημμένα με παρεμβάσεις μου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έτσι στις 8 Ιουνίου 2016 είχα στείλει επιστολή στην Ύπατη Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι για την απαράδεκτη και προκλητική, απόφαση των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν τότε την τέλεση ισλαμικής λειτουργίας εντός της Αγιά Σοφιάς, τονίζοντας ότι η «Αγία Σοφία αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Η Άγκυρα ”κάρφωσε” την Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Στο Βερολίνο λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις” … Πάμε προς συνδιαχείριση του Αιγαίου

Συνεχίζονται οι αναταράξεις, με τους Τούρκους να ”καρφώνουν” την Ελληνική Κυβέρνηση. Όπως φαίνεται στο παρασκήνιο έχουν ήδη ξεκινήσεις κάποιες διαπαραγματεύσεις, με το ερώτημα που προκύπτει να είναι το εξής: Τι συζητάει η Αθήνα; Γιατί μπαίνει σε διάλογο με την Άγκυρα; 

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Πενταπόσταγμα, πριν λίγες ημέρες είχε λάβει χώρα τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο. 

Οι Γερμανοί όπως φαίνεται και πιέζουν για συμβιβασμό στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η συνάντηση στο γερμανικό έδαφος πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

To Βερολίνο με πρόσχημα την αποκλιμάκωση πιέζει την Αθήνα για συμβιβαστική λύση και άρα, παραχωρήσεις στους Τούρκους που παράνομα διεκδικούν ελληνικά εδάφη με στόχο την υφαρπαγή του ενεργειακού πλούτου της χώρας. 

Η εσκεμμένη φτωχοποίηση των Ελλήνων

Η εσκεμμένη φτωχοποίηση των Ελλήνων που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από δέκα χρόνια, με αφετηρία την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου, πήρε δραματικές διαστάσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα και συνεχίζεται αδιαλείπτως με τη νεόκοπη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί με ακρίβεια στη διάλυση της χώρας σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο.

Σε εθνικό επίπεδο η Ελλάδα είναι αδύναμη να διαπραγματευτεί τα συμφέροντά της, καθίσταται ευάλωτη ενώπιον των όποιων προκλήσεων και αποτελεί απλό παρατηρητή των αποφάσεων που άλλοι λαμβάνουν για εκείνη, παίζοντας το ίδιο έργο εδώ και αιώνες, δυστυχώς, μιας και οι ηγεσίες της αδυνατούν να αλλάξουν τη μοίρα της προς το καλύτερο. Σε οικονομικό επίπεδο τα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα έζησε τη χειρότερη δεκαετία της Μεταπολίτευσης και ετοιμάζεται να ζήσει το χειρότερο χειμώνα της χειρότερης δεκαετίας. Σε κοινωνικό επίπεδο η συνοχή των Ελλήνων έχει διαρραγεί και παντός είδους μειονότητες αντιμάχονται η μία την άλλη με αυξητικά επιθετικό ρυθμό.

Γ. Μπασιάς : Δύο χρόνια μπορούσαμε να «μπλοκάρουμε» την συμφωνία Ερντογάν – Σάρατζ

Εξόχως αποκαλυπτικός ήταν στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στον 98.4 ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, αφού όπως αποκάλυψε τα 5 νέα θαλάσσια οικόπεδα , ανάμεσα τους και τα δύο στα νότια της Κρήτης κάτω από τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου ήταν έτοιμα από τα τέλη του 2018 και από τότε μπορούσε να εγκριθεί η Στρατηγική Περιβαλλοντική Μελέτη Επιπτώσεων, ενώ τον Αύγουστο του 2019 αν και ενημέρωσε το Υπουργείο Ενέργειας ότι μπορούσαν να βγουν σε διεθνή διαγωνισμό τα επίμαχα οικόπεδα Νο 4 και Νο5 , απάντηση δεν πήρε ποτέ .