MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Κ. Φαρσαλινός: Βατερλό διαχείρισης με κεντρική επιλογή μόνο το Lockdown

Απούσες οι επιδημιολογικές μελέτες και άρα η επιδημιολογική επιτήρηση ανά περιφέρεια , αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και όχι η ύπαρξη μιας ή δύο βάσεων καταγραφών κρουσμάτων. Αστοχίες και ελλείψεις επιδημιολογικών μελετών επιδείνωσαν την ήδη υπάρχουσα διαχείριση αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα, επαναλαμβάνει στον 98.4 ο γιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. 
 
Σε αυτά που δεν έγιναν πρέπει να επικεντρωθεί η κουβέντα κι όχι σε αυτά που λέγονται στο όριο του κουτσομπολιού, πρόσθεσε και τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που λάμβανε τις αποφάσεις για όλους εμάς. 
 

Η ισλαμολαγνία της νεοελληνικής… αποβλάκωσης!

Τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας παράλληλα με την συνεχιζόμενη εισαγωγή ενός λαθραίου Ισλάμ και ενώ αυξάνεται συνεχώς η τουρκική πίεση για ισλαμοποίηση, έχει εκδηλωθεί και μια ακατάσχετη ισλαμολαγνεία με αποκορύφωσα την γνωστή, παρά τις πολλές ενστάσεις, απόφαση για ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στην Ανωτάτη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.


Παράλληλα τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος στην Ελλάδα για τους δερβίσηδες, τους Σούφι και άλλα συναφή, συνήθως από ανθρώπους που έχουν παντελή άγνοια γύρω από όλα αυτά.

ΙΟΒΕ: Σημαντική υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Υποχώρησε ελαφρά τον Νοέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος και διαμορφώθηκε στις 91,0 μονάδες, έναντι 92,3 μονάδων τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, η συγκράτηση του δείκτη είναι αποτέλεσμα κυρίως της βελτίωσης προσδοκιών στις κατασκευές, τομέας ο οποίος δεν επηρεάζεται από τα νέα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας στον ίδιο βαθμό με άλλους, αλλά και της ήπιας ανοδικής αντίδρασης σε επιμέρους κλάδους του λιανικού εμπορίου, όπως τα τρόφιμα και κλάδοι με ισχυρά κανάλια ηλεκτρονικών πωλήσεων (όπως τα είδη οικιακού εξοπλισμού), που φαίνεται να ρευστοποιούν μέρος των αποθεμάτων τους.


ΕΕ για λίστα Πέτσα: «Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ που υπηρετούν την κυβερνητική προπαγάνδα»

Ευθέως κατηγορεί την κυβέρνηση η Κομισιόν για χειραγώγηση των ΜΜΕ στα οποία παρέχει πλούσιες χορηγήσεις με σκοπό να αναπαράξουν την κυβερνητική προπαγάνδα.

Το «χαστούκι» στις κυβερνητικές πρακτικές σε ότι αφορά στην ενημέρωση, και κυρίως την περίφημη «λίστα Πέτσα», το έριξε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα καυτηριάζοντας την ενίσχυση των "φιλικών ΜΜΕ" που σκοπό έχουν να αναπαράγουν να διατηρούν την εικόνα του "δημοφιλούς πρωθυπουργού".

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ βάζει στο «στόχαστρο» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ζητήματα χειραγώγησης της κοινής γνώμης διαμέσου του Τύπου και των ΜΜΕ.

“Επονείδιστο το Ελληνικό χρέος και δια στόματος Ομπάμα στα Απομνημονεύματά του”

janeb13 / pixabay
Η έκδοση των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα ομολογουμένως παρουσιάζει τεράστιο πολιτικό και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς ακόμη και μέσα από την υποκειμενική ματιά του πρώην πλανητάρχη η κοινή γνώμη μπορεί να συνειδητοποιήσει για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο δρουν στο διεθνές στερέωμα οι μεγάλες δυνάμεις και ιδίως οι ΗΠΑ όσο και αν προσπαθεί μάταια να εξωραΐσει την εικόνα τους ο Ομπάμα.

Nότης Μαριάς *

Για τον Ελληνικό λαό τα απομνημονεύματα Ομπάμα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί εκεί ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζει από τη σκοπιά της Ουάσιγκτον τα όσα βιώσαμε κατά τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια.

Καταγγελίες-''βόμβα'' από Φαρσαλινό για την πανδημία

'Η πανδημία έγινε ιδιοκτησία του ΕΟΔΥ'' - ''Δεν υπάρχει πλήρης επιστημονική μελέτη για τα εμβόλια''


«Δεν γνωρίζουμε πόσο υγειονομικό προσωπικό έχει προσβληθεί! Δεν γνωρίζουμε πόσοι ασθενείς με άλλες παθήσεις προσβλήθηκαν από κορονοϊό μέσα στα νοσοκομεία!» είπε ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός (ΜD, MPH) είναι γιατρός, επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη σχολή δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθώς και επικεφαλής της ομάδας ερευνητών Coronavirus Greece Research Group.