MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΗΕ: Που ζουν τα 272.000.000 μετανάστες – Οι χώρες προέλευσης

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών σε όλον τον κόσμο ανήλθε φέτος στα 272 εκατομμύρια, δηλαδή 51 εκατομμύρια περισσότεροι σε σύγκριση με το 2010, σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που…
δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη (82 εκατομμύρια) και τη Βόρεια Αμερική (59 εκατομμύρια). Ακολουθούν η βόρεια Αφρική και η δυτική Ασία, με 49 εκατομμύρια μετανάστες η καθεμιά, σύμφωνα με τους συγγραφείς αυτής της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία πληθυσμού στο τμήμα οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του ΟΗΕ. 

Το παραμύθι για τη “βελτίωση” των σχέσεων ΗΠΑ και Τουρκίας: Τους παίζει “μπάλα” ο Ταγίπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. EPA, JIM LO SCALZO


Παρά το γεγονός ότι έχει φύγει από τη μέση ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζόν Μπόλτον, ο οποίος τηρούσε μία εχθρική στάση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, υπάρχει αυτή η αίσθηση στην Ουάσιγκτον, ότι τα πράγματα χειροτερεύουν.

Πιο απλά: Δεν βελτιώνονται, δηλαδή, οι σχέσεις της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ερντογάν είναι αμετανόητος και προσβάλει τους Αμερικανούς. Η χθεσινή φιέστα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο του Ιράν αποτέλεσε ένα βαρύ κτύπημα για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Καλεντερίδης : Η συμφωνία των Πρεσπών δυνητικά αντικαθίσταται με άλλη, άρα ακυρώνεται – Να πάψει επιτέλους η υποκρισία, δεν ητηθήκαμε…

….σε πόλεμο για να δεχτούμε την προδοτική συμφωνία!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε απίστευτα πράγματα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και από άλλα στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία προσβάλλουν όχι μόνο τα νοημοσύνη αλλά και το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών.

Η πρώτη ουρανομήκης ανοησία –με την πολιτική έννοια– που ακούμε κατά κόρον, είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά θα την τηρήσουμε και θα απαιτήσουμε την πιστή τήρησή της από τους Σκοπιανούς.

Η ύπουλη τραπεζική παγίδα

Ο τραπεζικός κλάδος έχει υποστεί μεγάλες απώλειες μέσα στην κρίση, ως αποτέλεσμα των αναδιαρθρώσεων που επιβλήθηκαν από τους δανειστές με τα μνημόνια – καθώς επίσης λόγω του περιορισμού των δραστηριοτήτων του στις αναδυόμενες αγορές των Βαλκανίων, όπου κατείχε σημαντική θέση. Παράλληλα, ο Έλληνας φορολογούμενος έχει χρηματοδοτήσει με μεγάλα ποσά τις αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών, τα οποία προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας – ενώ ένα πολύ σημαντικό ποσοστό τους έχει χαθεί, ταυτόχρονα με τον αφελληνισμό των τραπεζών. Ένα μεγάλο μέρος των προβλέψεων επί των δανείων, όπως επίσης τα έξοδα για τις εθελούσιες εξόδους προσωπικού που έγιναν αυτά τα χρόνια ή για την επανεκπαίδευση των υπαλλήλων τους στις νέες συνθήκες της αγοράς, καλύφτηκαν από αυτές τις ανακεφαλαιοποιήσεις – δηλαδή, από τον Έλληνα φορολογούμενο! Ως εκ τούτου θεωρούμε πως, αν μη τι άλλο, πρέπει να σέβονται τους Πολίτες – αφού διαφορετικά θα μπορούσαν να αντιδράσουν, μεταφέροντας τις καταθέσεις και τις συναλλαγές τους αλλού.