MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Οι δολοφόνοι της Ευρώπης

Όσον αφορά την ύφεση και την επιδημία στην ΕΕ, είναι πολύ σωστό αυτό που γράφει συνάδελφος γερμανός οικονομολόγος,: το ότι ο Ντράγκι, η Merkel και ο Σόιμπλε έχουν τους νεκρούς στην Ιταλία στη συνείδηση τους – πως αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας τους. Η αιτία της κατηγορίας του είναι οι ελλιπείς θεραπευτικές δυνατότητες των ιταλικών νοσοκομείων, λόγω της επιβολής της πολιτικής λιτότητας στη χώρα – του έμμεσου δηλαδή μνημονίου που την υποχρέωσαν να υιοθετήσει το 2012, με αποτέλεσμα να εκβιαστεί στη μείωση των δαπανών υγείας κατά 40% σχετικά με το 2008! Η ιταλική κυβέρνηση λοιπόν, εκβιαζόμενη από την ΕΚΤ και από τον Σόιμπλε, μείωσε αμέσως τις δαπάνες – κλείνοντας μεταξύ άλλων το 15% των νοσοκομείων της χώρας. Εύλογα επομένως η σημερινή κρίση της Ιταλίας είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που αποδείχθηκε κυριολεκτικά θανατηφόρα. Απαιτήθηκε επίσης η αύξηση της αποδοτικότητας του συστήματος υγείας της, δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις – υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του τότε υπουργού υγείας της Ελλάδας που σήμερα θεατρινίζει φορώντας μάσκα στις τηλεοράσεις, σύμφωνα με τις οποίες «Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα η Τρόικα».

Αυτοί είναι οι δυο πιο "αναγνωρίσιμοι και γνωστοί" νεκροί του κορονοϊού

geralt / pixabay
Η παγκόσμια επιδημία κορονοϊού έχει δυο επιβεβαιωμένους θανάτους 


- Ο πρώτος νεκρός είναι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη ότι οι ιδιώτες μπορούν να αναλάβουν τα πάντα, ακόμη και την υγεία. 

Είναι σαφές ότι μια χώρα δεν μπορεί να μην έχει Εθνικό Σύστημα Υγείας, δηλαδή σύστημα περίθαλψης που να είναι κατά κύριο λόγο υπό τον έλεγχο του κράτους.

ΗΠΑ και Γερμανία ανακοίνωσαν 2,33 τρισ. δολ. πακέτα στήριξης των οικονομιών ή 9% του ΑΕΠ – Η Merkel ετοιμάζει κρατικοποιήσεις εταιριών

H Γερμανία θα αγοράζει και μετοχές εταιριών ενώ θα μπορεί να προχωράει και σε κρατικοποίηση εταιριών 

Το 10% του ΑΕΠ θα δαπανήσουν ΗΠΑ και Γερμανία ώστε να στηρίξουν με πακέτα στήριξης την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω κορωνοιού.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόγραμμα 2 τρισεκ. δολαρίων με 22 τρισεκ. ΑΕΠ συνεπάγεται περίπου 9% με 10% 

Η Γερμανία ανακοίνωσε πρόγραμμα 356 δισεκ. ευρώ ή 9% του ΑΕΠ για την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών του κορωνοιού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και κρατικοποιήσεις. 

Η Γερμανική οικονομική ορθοδοξία κατέρρευσε λόγω του κορωνοιού.
Το ΑΕΠ της Γερμανίας ανέρχεται σε 4 τρισεκ. ευρώ. 

Αρμαγεδδών ο κορωνοϊός καταστρέφει κοινωνίες και οικονομίες με 12.973 νεκρούς και 304.528 κρούσματα - Σοκ στην Ιταλία, καραντίνα σε ΕΕ, ΗΠΑ

Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών στην Ευρώπη - Σκληραίνουν τα μέτρα σε ΕΕ και ΗΠΑ 

(upd18) Ασύλληπτη είναι η καταστροφή, που προκαλεί ο Αρμαγεδδώνας, που λέγεται κορωνοϊός και ο οποίος προκαλεί αλλεπάλληλα σοκ και πλήγματα ανεπούλωτα στην παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, ο φόβος, η αβεβαιότητα, ο πανικός κυριαρχούν. 

Παγκοσμίως οι νεκροί έχουν φθάσει τους 12.973 ενώ τα κρούσματα έσπασαν το φράγμα των 300..000 και ανέρχονται πλέον σε 304.528 ενώ αυτοί που ασθένησαν αλλά θεραπεύτηκαν ανέρχονται σε 91.676.

Η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο της καταστροφής, με 4.825 νεκρούς ξεπερνώντας την Κίνα, πραγματικό σοκ ενώ παγκοσμίως σε μία μέρα με επίκεντρο την Ευρώπη οι θάνατοι άγγιξαν τις 2.000.