MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ξέσπασμα Kiyosaki: Η Fed συντρίβει μετοχές, ομόλογα και δολάριο – Έρχεται νέο κραχ 1 τετράκις δολ, ο θεός να μας λυπηθεί

O Kyiosaki επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στη Fed και την κυβέρνηση των Δημοκρατικών
 
Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη ανάρτησή του ο γνωστός αναλυτής και επενδυτής της Wall Street, Robert Kiyosaki ο οποίος είχε προβλέψει την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 προβλέπει την απόλυτη οικονομική συντριβή.
 
O Kyiosaki επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στη Fed και την κυβέρνηση των Δημοκρατικών, υποστηρίζοντας ευθέως πως ελέγχονται από τον πρόεδρο του World Economic Forum, Klaus Schwab και τη στρατηγική επιλογή του Great Reset.
 

Χρηματιστηριακή βουτιά της Deutsche Bank πιέζει και άλλες τράπεζες

Οι μετοχές της Deutsche Bank, του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας υποχώρησαν έως και 14,9% και διαμορφώθηκε στα 7,95 ευρώ, στο κλείσιμο της χρηματιστηριακής εβδομάδας και στον απόηχο της εξαγοράς της Credit Suisse από την επίσης ελβετική τράπεζα UBS.

Από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και την έναρξη της τραπεζικής κρίσης πριν από δύο εβδομάδες, οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν χάσει περίπου 30%, δηλαδή χάθηκαν περίπου 7 δισ. ευρώ σε αγοραία αξία. Η Deutsche Bank αξίζει 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με τους traders, η ραγδαία αύξηση των CDS, δηλαδή οι τιμές αντιστάθμισης έναντι αθέτησης πληρωμών σε τραπεζικά ομόλογα της DB, προκάλεσε αναταραχή από την Πέμπτη. Για να αντισταθμιστεί ένα πακέτο ομολόγων της Deutsche Bank ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων S&P Market Intelligence, έπρεπε να καταβληθούν περισσότερα από 200.000 ευρώ την Παρασκευή αντί για 142.000 ευρώ την Τετάρτη.
 

Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε η Γαλλία: Μάχες σώμα με σώμα και «προσωπικές μονομαχίες» μεταξύ Γάλλων διαδηλωτών και αστυνομικών

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους και συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές!
 
 
Η Γαλλία έχει μετατραπεί πλέον σε «πολεμική ζώνη» όπου οι συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών πλέον έχουν γίνει μάχες σώμα με σώμα.
 
Σχετικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει τις εξελισσόμενες ταραχές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Παρίσι.
 
Η πολεμική οργή που διακατέχει πλέον και τους μεν και τους δε (οι αστυνομικοί ψυχολογικά και σωματικά έχουν εξαντληθεί) είναι τόσο μεγάλη, που οι περιβόητες… αστυνομικές παρατάξεις των γαλλικών «ΜΑΤ» (τα περιβόητα Compagnies républicaines de sécurité ή αλλιώς CRS) έχουν πάει περίπατο και καταφεύγουν σε προσωπικές μονομαχίες με τους πολίτες!
 

Έλληνες πλοιοκτήτες ο κύριος μεταφορέας της Rosneft

Τα ελληνόκτητα πλοία παραμένουν η κυρίαρχη δύναμη που μεταφέρει ρωσικό αργό
Η συμμετοχή των Ελλήνων φορέων στο εμπόριο της Rosneft αυξάνεται σταθερά. Αυτό το μήνα, το μερίδιο των πλοιοκτητών της χώρας μας στη μεταφορά ρωσικών βαρελιών πλησιάζει το επίπεδο πριν από τις κυρώσεις, ανέφερε η Vortexa.
 
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της εταιρείας δεδομένων εμπορευμάτων, υποδεικνύουν ότι τα ελληνικά πλοία παραμένουν η κυρίαρχη δύναμη που μεταφέρει ρωσικό αργό, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς τους από την έναρξη της απαγόρευσης των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις 5 Δεκεμβρίου.
 

Ξεσηκωμός στη Γαλλία και σοβαρά επεισόδια – Ανένδοτος ο Μακρόν παρά τις αντιδράσεις

Επικαλέστηκε το «γενικό συμφέρον», την οικονομική δυσπραγία των συνταξιοδοτικών ταμείων και τη γήρανση του πληθυσμού