MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Δείτε ποια τράπεζα και με ποιον τρόπο χρηματοδότησε τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία!

Μια ιστορική αλήθεια για τους «φίλους» κι «εταίρους» Γερμανούς που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό στην Τουρκία εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα για εμπόριο και πολιτισμό, των Ελλήνων. Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας.

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Η διείσδυση της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο – οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού».

BREXIT

Μέσα σε τρεις μόνο μήνες, διπλασιάσθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που αιτήθηκαν διαμονή στη Βρετανία – γεγονός που σημαίνει πως είτε δεν είχαν καταθέσει αιτήσεις περιμένοντας τις εξελίξεις, είτε αυξήθηκαν αυτοί που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, τεκμηριώνοντας πως η Οικονομία μας συνεχίζει να μην πηγαίνει καθόλου καλά. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως δεν θεωρεί κανείς ότι θα καταστραφεί η Βρετανία από την έξοδο της αλλά, αντίθετα, προσελκύει ακόμη περισσότερους Ευρωπαίους

Ο σερίφης με το ρεβόλβερ

Τι συνέβη αλήθεια μετά τη δολοφονία του δύστυχου Ιρανού, ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός στους συμπατριώτες του; Απλούστατα, όταν στις 3 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Trump το αποφάσισε, οι επενδυτές το γιόρτασαν ανοίγοντας δεκάδες σαμπάνιες – αφού μέσα σε λίγα λεπτά εκτοξεύθηκαν οι τιμές των μετοχών των αμερικανικών εξοπλιστικών ομίλων στα ύψη, στο συν 5% κατά μέσον όρο.

Άποψη 

Η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από τις Η.Π.Α. στη Βαγδάτη, όπου φορούσε τη στρατιωτική του στολή χωρίς να κρύβεται, με την αποστολή ενός τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου πιθανότατα από την αμερικανική βάση στη Γερμανία (Ramstein, δεν υπάγεται στο γερμανικό δίκαιο, αλλά στο αμερικανικό), αποτελεί ασφαλώς ένα ποινικό αδίκημα και όχι μία πράξη πολέμου – το οποίο όμως καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν τόλμησε να καταδικάσει, πόσο μάλλον η χρεοκοπημένη και υπό τη στρατιωτική κατοχή των Η.Π.Α. Ελλάδα.