MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Κ.Αρβανίτης: «Το εμβόλιο όχι μόνο δεν αναχαίτισε την πανδημία αλλά δείχνει να πριμοδότησε την έξαρση της»

«Πέρσι είχαμε λίγα κρούσματα, φέτος πολλά - Πέρσι δεν είχαμε εμβόλιο, φέτος έχουμε»


Την άποψη του ότι το εμβόλιο τελικά οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εξέφρασε ο διδάκτωρ Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.


«Πάρα πολλές χώρες που τώρα που έχουν πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού έχουν και πάρα πολύ υψηλά ποσοστά κρουσμάτων», είπε αρχικά ο Κ.Αρβανίτης αναφορικά με τα πολλά κρούσματα που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα και συνέχισε τονίζοντας «δεν αναχαίτισε τίποτα το εμβόλιο, δείχνει μάλιστα σαν να πριμοδότησε την έξαρση».

ΕΣΗΕΑ: «Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την προσωπική άποψη και την έκφραση στο διαδίκτυο»

Ζητά να αποσυρθεί η τροποποίηση για την διασπορά ψευδών ειδήσεων
 
Να αποσυρθεί το άρθρο 36 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» ζητά με υπόμνημά της η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για ποινικοποίηση της προσωπικής άποψης.

Η τροποποίηση του άρθρου 191 για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων περιορίζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου και την έκφραση απόψεων για ό,τι συμβαίνει γύρω μας τονίζει η ΕΣΗΕΑ, προσθέτοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό των δημοσιογράφων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου, σε περίπτωση που τελικά ψηφιστεί η επικίνδυνη ρύθμιση.

Αναλυτικά το υπόμνημα της ΕΣΗΕΑ:

Σάββας Καλεντερίδης: Ξεσκεπάζουμε το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας

Σάββας Καλεντερίδης: Η ΜΙΤ με παρακολουθούσε επί 24ωρου βάσης! Ξεσκεπάζουμε το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας - Το τουρκικός κράτος είναι συμμορία.


Το βιβλίο MIT: Η φωλιά του τουρκικού παρακράτους παρουσίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης κι επικεφαλής του infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, σε διάλεξη στην Κύπρο.