MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! Χρήστος Κολοβός

Γράφει ο
Χρήστος Ι. Κολοβός
 
Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ
τ. Διευθυντής Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
Ανεξάρτητος Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων
ck-energy.blogspot.com
 
Στο 1ο διάγραμμα βλέπουμε τη μεταβολή της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας στον ηλεκτρισμό, όπως τη δίνει το Χρηματιστήριο Ενέργειας στις 16/6/2024. Τη Δευτέρα 26/6/2023 η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού ήταν €104,55. Ένα χρόνο αργότερα, τη Δευτέρα 17/6/2024 η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού αισίως έφθασε τα €117,39, δηλαδή παρουσιάζει ΑΥΞΗΣΗ 12,3%. Παρόλο που φέτος έχουμε περισσότερες “Α”ΠΕ από πέρυσι, παρόλο που φέτος ο δήθεν “ακριβός” λιγνίτης έχει φύγει απ’ το ενεργειακό μας μείγμα.
 

«Σιγά τον φόρο που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες!»

Οταν στην ολοκληρωμένη συλλογιστική του κ. Στουρνάρα και του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού βασιλεύει ο κυνισμός που είναι σήμα κατατεθέν του εκσυγχρονιστικού ρεύματος, είμαστε υποχρεωμένοι να το αναδεικνύουμε
 
Στο τηλέφωνο χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ιωάννης Στουρνάρας παραπονούμενος. «Δεν είπα ποτέ να μεταναστεύσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπα να μεταναστεύσω με αυτά που ακούω ότι αδικήθηκαν! Φαντάζομαι πως απέδωσες τη συγκεκριμένη αποστροφή της συνομιλίας μου με τον Αλέξη Παπαχελά εκ παραδρομής».
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε εκ παραδρομής. Παρακολουθούσα το δελτίο ειδήσεων του Σκάι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η ακοή μου είναι γενικώς καλή και η φράση του διοικητή έπειτα από μία προηγούμενη που τα «έψελνε» στους ελεύθερους επαγγελματίες που θεωρούν ότι αδικήθηκαν ακούστηκε ως «μεταναστεύσουν». Το ρήμα ακολουθούσε το υποκείμενο.
 

Κολοσσιαίο σκάνδαλο: Κρύβουν το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη!

Με νυχτερινή τροπολογία, η κυβέρνηση κάνει αυτό που διέψευδε, δίνει δηλαδή σκανδαλώδη παράταση στην κατάθεση πόθεν έσχες για έξι ολόκληρους μήνες!
 
Ο Κυριάκος Βελόπουλος προεκλογικά είχε καταγγείλει ευθέως τον πρωθυπουργό για τροπολογία που νομιμοποιούσε το μαύρο χρήμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αγοράσει με αδιευκρίνιστο τρόπο δύο ακίνητα στο Ζαγόρι.
 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μάλιστα είχε προβλέψει πως ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να δώσει παράταση στον εαυτό του ώστε να μην δημοσιεύσει το πόθεν έσχες. Είχε προβλέψει δε, πως ο πρωθυπουργός όχι μόνο θα έδινε παράταση για μετά τις ευρωεκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να προσφύγει στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει που βρήκε τα λεφτά, αλλά ότι θα υπήρχε κι άλλη παράταση για Σεπτέμβριο!