MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Γιώργος Ρωμανός: «Νοθεία» εκλογών με στοιχεία του κράτους. Ετοιμάζουν Πρέσπες του Αιγαίου.

Εκπομπή «Παραθέσεις».
 
Ο προσκεκλημένος είναι συγγραφέας αναλυτής και ιστορικός ερευνητής.
 
Συζητά με τον σύμβουλο του Neocleous Πτέραρχο ε.α. 
 

Η παγίδα των δημοσίων χρεών

Εάν οι επιχειρήσεις αλλάξουν συστηματικά θέση και βρεθούν μαζί με τα νοικοκυριά στην πλευρά των αποταμιευτών για πάντα, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες, τότε το κράτος θα πρέπει να παράγει χρέη για πάντα – ανεξάρτητα από το μέγεθος του απολύτου επιπέδου του χρέους του. Εάν δηλαδή οι επιχειρήσεις φτάσουν σε σημείο να αποταμιεύουν παντού, έχοντας γίνει πανίσχυρες με τη βοήθεια του νεοφιλελευθερισμού, τότε τα δημόσια χρέη θα συνεχίσουν να αυξάνονται παντού – με εξαίρεση τις λίγες πλεονασματικές (μερκαντιλιστικές) χώρες που όμως θα υφίστανται αυξανόμενες πιέσεις από τα κράτη που εκμεταλλεύονται, όπως η Γερμανία από τις ΗΠΑ κοκ.
.
Εισαγωγικά, για να γίνει κατανοητή η ανάλυση, στην Οικονομία μίας χώρας έχουμε τις Επιχειρήσεις, τα Νοικοκυριά, το Κράτος και το Εξωτερικό. Εν προκειμένω, οι αποταμιεύσεις είναι ίσες με το χρέος – η πρόσθεση δηλαδή των αποταμιεύσεων και του χρέους, έχει πάντοτε υπόλοιπο μηδέν.
 

Τώρα κατηγορούν τον Roger Waters ότι φόρεσε «ναζιστική στολή» στο Βερολίνο

Υπό έρευνα από τη γερμανική αστυνομία για… διέγερση πλήθους τίθεται ο διάσημος μουσικός, πρώην μέλος τω θρυλικών Pink Floyd, μετά από εικόνες που καταγράφηκαν σε συναυλία του στο Βερολίνο.
 
Η υπόθεση αυτή είναι ένα ακόμη επεισόδιο στις επιθέσεις που δέχεται ο 79χρονος Roger Waters για τις δηλώσεις του κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ και την συμπαράστασή του στον αγώνα των Παλαιστινίων. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύ καιρός από τις προσπάθειες που έγιναν για να απαγορευθούν οι συναυλίες του στη Γερμανία και σε άλλες χώρες με κατηγορίες περί αντισημιτισμού.
 

«Ο νικητής των τουρκικών εκλογών είναι ήδη γνωστός» και ο Σταύρος Καλεντερίδης μας τον αποκαλύπτει

Ο τελικός νικητής των τουρκικών εκλογών είναι γνωστός και ο διεθνολόγος Σταύρος Καλεντερίδης πολύ πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και καταμετρηθούν οι ψήφοι. «Θα κερδίσει το βαθύ κράτος της Τουρκίας» ,λέει ο κ.Καλεντερίδης εξηγώντας ποιο είναι αυτό ,πως κινήθηκε και σε αυτές τις εκλογές και γιατί έχει εξασφαλίσει πως όποιος κι αν είναι ο νικητής των εκλογών, η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει τις στρατηγικές της επιλογές. Αυτό μας αφορά άμεσα…
 
Ο κ.Καλεντερίδης μιλά για τους διεκδικητές της εξουσίας στην Τουρκία ,αναλύει πως κινήθηκαν στην προεκλογική περίοδο, πως το βαθύ κράτος τους είχε υπό έλεγχο και τι αναμένεται την επόμενη ημέρα των εκλογών.