MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια στα τρόφιμα, γονατίζει τα νοικοκυριά

Κυβερνητικά «πανηγύρια» για τον πληθωρισμό, την ώρα που οι ανατιμήσεις στη διατροφή είναι έως και 9 φορές μεγαλύτερες. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
 
Ένα εφιαλτικό σκηνικό διαμορφώνεται για τα ελληνικά νοικοκυριά, στον απόηχο των κυβερνητικών πανηγυρισμών για τον πληθωρισμό και την παράταση του «φιλοδωρήματος» του market pass.
 
Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πληθωρισμός μπορεί να καταγράφει υποχώρηση στο 1,8% (έναντι αύξησης 12,1% τον Ιούνιο πέρυσι.), όμως η ακρίβεια είναι σαρωτική και οι αυξήσεις σε τρόφιμα και άλλα βασικά είδη, δεν επιτρέπουν στα νοικοκυριά να... ενστερνιστούν την ικανοποίηση που επιχειρεί να επιβάλει το σύστημα Μαξίμου. Και μέσα σε όλα αυτά, οι πολίτες αναμένουν τους επόμενους μήνες και τη λυπητερή από την ενέργεια, καθώς η κυβέρνηση θα κόψει μαχαίρι τις επιδοτήσεις, όπως έχει προαναγγελθεί και το επανέλαβε και σήμερα ο νέος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
 

Η προηγουμένη εθνοπολιτική εξέγερσις στην Γαλλία (2005)- Μία χρήσιμος υπενθύμισις από τον Η.Ηλιόπουλο

Η προηγουμένη εθνοπολιτική εξέγερσις στην Γαλλία (2005)
 
Μία χρήσιμος υπενθύμισις
Ηλίας Ηλιόπουλος
 
(το κείμενον που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το βιβλίον «Η Μεγάλη Αντικατάστασις. Εισβολή, Εποικισμός, Εξισλαμισμός και Εθνοπολιτική Αναδιάταξις της Ελλάδος και της Ευρώπης», εκδόσεις «Πελασγός», 2017)
 
1. Η εκδήλωσις της Ασυμμέτρου Απειλής
 
Η εθνοπολιτική (ethnopolitical), εθνοπολιτισμική (ethnocultural), ισλαμική
 
εξέγερσις, η οποία συνεκλόνισε άπασαν την Γαλλίαν κατά το χρονικόν διάστημα Οκτωβρίου–Δεκεμβρίου 2005,  εξερράγη την 27ην Οκτωβρίου 2005, στο προάστειον των Παρισίων Clichy-sous-Bois, εξ αφορμής του τυχαίου θανάτου δύο (2) ατόμων νεαράς ηλικίας και αφροαραβικής/μουσουλμανικής καταγωγής και ταυτότητος, επελθόντος λόγω ατυχήματος, ενώ απεπειρώντο να διαφύγουν εξακρίβωσιν στοιχείων υπό των Αρχών Ασφαλείας. Μετά ταύτα, η εξέγερσις επεξετάθη ραγδαίως εις τα κατοικούμενα από το μουσουλμανικόν, αφροαραβικόν στοιχείον προάστεια τριακοσίων περίπου (300) αστικών κέντρων της χώρας, μεταξύ των οποίων εις: Στρασβούργον, Λίλλην, Νίκαιαν, Ρουένην, Τουλούζην, Αμιένην, Μασσαλίαν, Ντιζόν, Άβρην κ.λπ.