MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ισλαμικές τράπεζες και ομόλογα sukuk: Ο Ερντογάν ωθεί την Τουρκία στην αγκαλιά των Αράβων για να σωθεί

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως είναι αλλεργικός στα επιτόκια. Επίσης η πολιτική του χαρακτηρίζεται (ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια) από έντονη ισλαμολατρεία και επικροτεί τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις εναντίον προοδευτικών, δυτικών και οτιδήποτε μη ισλαμιστικό. Τη Δευτέρα παρακολούθησε το πρόγραμμα «Νέοι Ορίζοντες στην Εναλλακτική Οικονομία» που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της προεδρίας, του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά. 

«Είναι γεγονός ότι η πραγματική πηγή της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 είναι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη«, δήλωσε ο Ερντογάν και ανέφερε εν συντομία τα εξής: 

Edward Snowden: «Η συλλογή δεδομένων συνεχίζεται!»

Ο Edward Snowden ο οποίος αποκάλυψε μερικά από τα κορυφαία μυστικά της NSA, έκανε νέες αποκαλύψεις.

Ο Snowden έζησε στη Ρωσία για έξι χρόνια, όπου έλαβε για πρώτη φορά άσυλο και τώρα έχει μόνιμη κατοικία. Είναι υπό κράτηση στις ΗΠΑ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας, αφού έδωσε στους δημοσιογράφους μυστικά έγγραφα σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα επιτήρησης PRISM τον Ιούνιο του 2013.

Η ληστεία μέσω των πλεονασμάτων

Δεν θα πάψουμε να τονίζουμε πως μετά από μερικά χρόνια το 90% των Ελλήνων θα είναι Πολίτες τρίτης κατηγορίας της Ευρώπης, θα εργάζονται με μισθούς πείνας, μεταξύ άλλων σε ειδικές οικονομικές ζώνες και με ανταγωνιστές τους εξαθλιωμένους μετανάστες που θα πλημμυρίσουν τη χώρα, θα έχουν χάσει όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία και δεν θα ανήκει πια τίποτα ούτε σε αυτούς, ούτε στο κράτος τους – όπως συμβαίνει σε όλες τις αποικίες χρέους. Όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, θα εξαρτηθεί από τα συμφέροντα των ξένων και ειδικά των Γερμανών – οι οποίοι συμπεριφέρονται ανελέητα στα θύματα τους, αφού προηγουμένως τα υποχρεώσουν να σκύψουν δουλικά το κεφάλι. Όταν βέβαια πεισθούν οι Έλληνες, διαπιστώνοντας πως η χώρα τους θα κατοικείται από 5-6 εκ. Πακιστανούς, Αφγανούς, Αφρικανούς κοκ., ενώ οι ίδιοι θα αποτελούν μία εξαθλιωμένη μειονότητα που δεν θα της ανήκει τίποτα, ζώντας ως θλιβεροί μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα, με εξαίρεση βέβαια την εγχώρια ελίτ όπως την εποχή της Τουρκοκρατίας, θα είναι πολύ αργά.

Το δράμα της Δανίας

Παρά το ότι η κλιμάκωση της βίας στη Δανία είναι εισαγόμενη από τη Σουηδία, η ίδια η χώρα έχει δικά της προβλήματα με την εγκληματικότητα, κυρίως από άνδρες μετανάστες. Σύμφωνα με τη στατιστική της υπηρεσία, η εγκληματικότητα το 2017 αυξήθηκε κατά 60% όσον αφορά γενικά τους άνδρες μετανάστες, αλλά κατά 234% όσον αφορά τους μη δυτικούς άνδρες μετανάστες δεύτερης γενιάς, σε σχέση με το συνολικό ανδρικό πληθυσμό της χώρας! Πρώτοι έρχονται οι Λιβανέζοι, με τετραπλάσια εγκληματικότητα σε σχέση με το μέσον όρο, ακολουθούμενοι από τους Σομαλούς, τους Μαροκινούς και τους Σύριους. Βέβαια η Δανία απέχει πολύ από την επιδημία της εγκληματικότητας που έχει ενσκήψει στη Σουηδία, αλλά κρίνοντας από τη γειτνίαση των δύο χωρών, από τα ανοιχτά σύνορα μεταξύ τους και από την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων, κινδυνεύει σε μεγάλο βαθμό να χαθεί ο έλεγχος και να έχει τη μοίρα της Σουηδίας. Εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν κινδυνεύουμε καθόλου; Είμαστε απάνθρωπες και απάνθρωποι, όταν ενημερώνουμε σχετικά με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες;