MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχεία FinCEN: Πως οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ξεπλένουν βρώμικο χρήμα εγκληματιών

Διαρροή εγγράφων που αφορούν συναλλαγές περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποκάλυψε πώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου επέτρεψαν στους εγκληματίες να διακινούν βρώμικα χρήματα σε όλο τον κόσμο.


Αστρονομικά ποσά βρώμικου χρήματος κυκλοφορούσαν και ξεπλένονταν επί χρόνια μέσω των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων του κόσμου, αποκαλύπτει διεθνής έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), η οποία πραγματοποιήθηκε από 108 διεθνή μέσα ενημέρωσης σε 88 χώρες. 
 

Ron Paul Institute: Χρήση μάσκας για τον κορωνοιό, άλλο ένα ψέμα παραπλάνησης και αυτό το γνωρίζουν οι επιστήμονες

Σε πολλές περιπτώσεις, η επιθυμία για ευρεία κάλυψη του προσώπου με μάσκες είναι μια αντανακλαστική αντίδραση στο stress που προκαλεί η πανδημία αναφέρει το New England Journal of Medicine 
 
«Γνωρίζουμε ότι η χρήση μάσκας εκτός των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης προσφέρει ελάχιστη, αν όχι μηδενική προστασία από μολύνσεις» αναφέρει το Ron Paul Institute, το ινστιτούτο που έχει δημιουργήσει ο πρώην γερουσιαστής Ron Paul.
 
Οι αρχές δημόσιας υγείας θεωρούν ότι λόγω του Covid-19 θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των πολιτών και των ασθενών.
Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο Covid-19 από μια αλληλεπίδραση σε δημόσιο χώρο είναι επομένως ελάχιστη. 
 

Ο Τζέφρι Πάιατ σε ρόλο πρωθυπουργού!

Στην πατρίδα μας –ή στο μεγάλο μας τσίρκο για να θυμηθούμε μια δυστυχώς, ακόμα, τόσο επίκαιρη παράσταση– κωμικοτραγικά φαινόμενα λαμβάνουν χώρα. Ο υπέρ-ομιλητικός Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, εν είδει πρωθυπουργού της χώρας μας, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open εξαγγέλλει και αναγγέλλει πως θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει τους συμβιβασμούς που χρειάζεται προκειμένου να επιστρέψουν όλοι στην ενασχόλησή τους με άλλα ζητήματα αντί της Ανατολικής Μεσογείου.


Ο πρεσβευτής, σαν πρωθυπουργός, εξαγγέλλει την εξωτερική πολιτική της εκλεγμένης κυβέρνησής μας και την περιγράφει ως μια πολιτική άρον-άρον κλεισίματος των προβλημάτων στην περιοχή. Δεν πρόκειται μόνο για πρωτοφανή παρέμβαση και θεσμικό ατόπημα, αλλά και για διατύπωση μιας πολιτικής, η οποία εμμέσως ή άμεσα συνεπάγεται αποδοχή –μερική ή ολική– της τουρκικής ατζέντας. Αλλιώς για ποιο συμβιβασμό ομιλεί ο κ. Πάιατ, όταν ήδη η κυβέρνηση δημοσίως έχει υποστηρίξει ότι διαπραγματεύεται μόνο επί υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ;