MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Παυλ.Ασλανίδης:Ντροπή και προσβολή των νεκρών μας, το τέλος της Εξεταστικής της Βουλής για τα Τέμπη

Ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών , πατέρας του νεκρού στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Δημήτρη , μιλάει στον 98.4 μια μέρα μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας , να τερματίσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. " Είναι ντροπή και προσβολή των 57 επισήμως νεκρών μας, αυτή η απόφαση που αποδεικνύει ότι μια κυβερνητική "μαφία" ενδιαφέρεται για την συγκάλυψη της υπόθεσης και πρωτίστως των ευθυνών του άλλοτε υπουργού, Κώστα Καραμανλή, μόνο που έτσι έκαναν του ίδιου και όσων θέλουν να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες, την θέση ακόμη χειρότερη" λέει ο Παύλος Ασλανίδης. 
 

Eurostat: Τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε τον Ιανουάριο η Ελλάδα

Στο 3,2% ο συνολικός πληθωρισμός
Η Ελλάδα, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, είχε τον Ιανουάριο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης για τις τιμές τροφίμων αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 8,3% έναντι αύξησης 8,9% τον Δεκέμβριο, δηλαδή επιβραδύνθηκε. 
 
Η αύξηση αυτή ήταν σημαντικά υψηλότερη τόσο από τον μέσο όρο της ΕΕ (4,8%) όσο και της Ευρωζώνης (5,7%), όπου επίσης σημειώθηκε επιβράδυνση σε σχέση με τον Δεκέμβριο (5,3% και 6%, αντίστοιχα). Με άλλα λόγια, το χάσμα μεταξύ των αυξήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη παρέμεινε μεγάλο.
 

Αποκαλυπτική έκθεση του ΟΟΣΑ γκρεμίζει το αφήγημα Άδωνι Γεωργιάδη για την υγεία

Μειωμένες κρατικές δαπάνες, υψηλό κόστος περίθαλψης, ελλείψεις προσωπικού συνθέτουν το παζλ της κατάρρευσης του ΕΣΥ
 
Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης πλέκει το εγκώμιό του στα κανάλια για τις δήθεν επιτυχημένες παρεμβάσεις του στο υπ. Υγείας, ενώ στην πραγματικότητα «τελειώνει» τη δωρεάν δημόσια υγεία και αναγκάζει τους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για φάρμακα και εξετάσεις, αποκαλυπτική έκθεση του ΟΟΣΑ αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
 
Μειωμένες κρατικές δαπάνες, υψηλό κόστος περίθαλψης, ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας και ο αριθμός των αποφοίτων της ιατρικής που όλο και μειώνεται συνθέτουν το παζλ της κατάρρευσης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.
 
Με βάση την έκθεση «State of Health in the EU Ελλάδα Προφίλ Υγείας 2023», η οποία συντάθηκε βασισμένη σε εθνικά επίσημα στατιστικά στοιχεία τα οποία παρασχέθηκαν στη Eurostat και στον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα στον τομέα της υγείας, παραμένει σταθερά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.