MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Γ. Τράγκας: Επί ημερών του γερμανόφιλου Μητσοτάκη προετοιμαστείτε για τα χειρότερα

Ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός είτε καθοδηγείται και παρασύρεται από το Βερολίνο, είτε υπακούει και πιστεύει απόλυτα σε όσα του λέει η κ. Μέρκελ, προχωρεί σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις για το έθνος. 

Του Γιώργου Τράγκα 

Είτε πέσει πιστολιά στο Αιγαίο είτε όχι, έχει αποφασιστεί στο παρασκήνιο να πάμε σε διαπραγματεύσεις και παραχωρήσεις υπέρ της Τουρκίας. Η καγκελαρία δείχνει να κινεί καλά τα νήματα στη πλάτη του κ. Μητσοτάκη. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πανηγυρίζει για την αύξηση του δημοσίου χρέους, για τα νέα δάνεια και τα δισεκατομμύρια που συνοδεύονται από τόκους και υποχρεωτικές μεταρρυθμίσεις και μνημονιακούς όρους. Έχει διαλύσει την οικονομία, έχει ισοπεδώσει το φρόνημα και την ψυχή των Ελλήνων με τη φοβία του covid 19 και έχει χάσει όλους τους παραδοσιακούς συμμάχους. Είναι ο μοιραίος της μεταπολίτευσης. Αυτός που θα υπογράψει υποχωρήσεις στο Αιγαίο. Το ερώτημα είναι, τι θα κάνουν οι υπόλοιποι της Ν.Δ.; 

Το Φάντασμα της ΑΟΖ στοιχειώνει την Ελλάδα! Τι να μοιράσουμε; Η Τουρκία έχει μόνο …ψάρια!

FILE PHOTO: Τα πληρώματα των πυραυλακάτων, των ταχέων σκαφών
που περιπολούν σε όλο το μήκος του Αιγαίου αποτελούν

το μακρύ δόρυ του Πολεμικού Ναυτικού, το ίδιο και τα

πληρώματα όλων των μάχιμων μονάδων επιφανείας του Στόλου

όπου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις νησίδες που

θα τους κρύψουν και θα εμφανιστούν την κατάλληλη

στιγμή ως η απόλυτη δύναμη αποτροπής.

Στην εικόνα είναι το χάραμα στο Αρχιπέλαγος

με τους exocet των πλοίων κατευθυνομένων βλημάτων.

Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ
 
Η Αμερική, διά του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε χθες: 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο.» 

Έχει απόλυτο δίκιο ο Μιχάλης Ιγνατίου όταν γράφει: 

“Νευριάσαμε όλοι με τους Αμερικανούς… Αλλά μήπως λένε την αλήθεια με αυτές τις δύο λέξεις «αμφισβητούμενα ύδατα»; Διότι αν είχαμε οριοθετήσει ΑΟΖ, σίγουρα η ανακοίνωση των Αμερικανών πιστεύω ότι θα ήταν διαφορετική.” 
Ένα κράτος για να γνωρίζει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του πρέπει να τα οριοθετήσει! Τα χερσαία σύνορα οριοθετούνται με τοίχους και συρματοπλέγματα.'
Τα θαλάσσια σύνορα δεν οριοθετούνται με τοίχους και συρματοπλέγματα. Οριοθετούνται με ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Πως θα πούμε στην Τουρκία ότι παραβίασε την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα μας όταν δεν τις έχουμε οριοθετήσει; 

Βερολίνο σε Αθήνα: Η Μέρκελ σας έσωσε - Μοιραστείτε τον εθνικό σας πλούτο με την Τουρκία

( John.k - Η Bild λοιπόν και η Μέρκελ πιστεύουν πώς γλίτωσαν τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του … ) 

Το Βερολίνο έστειλε μήνυμα στην Αθήνα μετά τη χθεσινή κινητοποίηση του ελληνικού και του τουρκικού στόλου, επιβεβαιώνοντας τη συνομιλία Μέρκελ-Ερντογάν για αποκλιμάκωση της έντασης, καλώντας ταυτόχρονα την ελληνική κυβέρνηση -για άλλη μία φορά- να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να μοιράσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. 

Επιπλέον μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, με τίτλο: «H Μέρκελ απέτρεψε μια σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» «Τα πολεμικά πλοία του Ερντογάν ήταν καθ'οδόν»

“Η αποσύνθεση επίκειται.” Γιατί η ΕΕ έχει διαφωνούσε τόσο έντονα για τη βοήθεια των αδύναμων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ χαιρετούν ο ένας τον άλλον στην πρώτη κατ’ ιδίαν σύνοδο κορυφής της ΕΕ μετά την πανδημία 

ΜΟΣΧΑ, 21 – RIA Novosti, Σοφία Μελνίτσουκ. “Η πανδημία υπονόμευσε σοβαρά την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως τα ήδη αδύναμα μέλη του μπλοκ. Ωστόσο, οι ισχυροί δεν βιάζονται να βοηθήσουν – οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό διήρκεσαν τέσσερις ημέρες. Αν και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε τελικά, πολλοί ήταν δυσαρεστημένοι. Το γιατί οι πλούσιοι δεν θέλουν να μοιραστούν, ανέλυσε το RIA Novosti. 

Μάζης: Μόλις χάλασε συμφωνία Άμυνας Ελλάδας – Γαλλίας κινήθηκε η Τουρκία!

Η Τουρκοισλαμική σύνθεση είναι ο,τι πιο φασιστικό και βάρβαρο μπορεί να ανακαλύψει μια εξουσία

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Kontra για τη νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά επεσήμανε μεταξύ άλλων:

• Η Τουρκοισλαμική σύνθεση είναι ο,τι πιο φασιστικό και βάρβαρο μπορεί να ανακαλύψει μια εξουσία

• Μόλις χάλασε συμφωνία Άμυνας Ελλάδας – Γαλλίας όπου θα υπήρχε και στρατιωτική συνδρομή κινήθηκε η Τουρκία με 17 πλοία στο Αιγαίο και μάλιστα με τον γερμανό Χάικο Μάας στην Αθήνα!

Ως «εντολοδόχοι αρχαιοκάπηλοι» της εθνικής κληρονομιάς μας...

Η Ελλάδα είναι απ' τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που τη συντάραξαν και την συγκλόνισαν ως τις ρίζες της τόσοι πολλοί και τόσο μακροχρόνιοι εθνικοαπελευθερωτικοί πόλεμοι, που είχαν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να σταματήσουν βίαια το πλεόνασμα της πνευματικής της ζωής και της πολιτιστικής ικμάδας της (εκτός από ατομικές φωτεινές εξαιρέσεις), αλλά και να την οδηγήσουν σε πολύμορφο μαρασμό, ο οποίος στιγμάτισε σταδιακά την ψυχή και το πνεύμα των Ελλήνων. 
 
Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που κατατάσσονται οι τελευταίοι στους πιο φιλειρηνικούς λαούς. Στους λαούς που απεχθάνονται τον πόλεμο, γιατί κόντεψαν να χαθούν απ' τον θανάσιμο εναγκαλισμό του. Στους λαούς που δεν επιλέγουν τη στρατιωτική κλιμάκωση ως τρόπο επίλυσης των διαφορών τους.