MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Επίθεση Μαριά στον Ντράγκι: "Μας οδηγήσατε σε ασφυξία- Η Ελλάδα το 2015 δάνεισε με 17 δισ. τους δανειστές της!"

Σφοδρή επίθεση στον Μάριο Ντράγκι εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, ως συντάκτης και εισηγητής της Ετήσιας Έκθεσης της Ευρωβουλής για τη Δράση της ΕΚΤ το 2014.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες, ο Νότης Μαριάς εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ γιατί απέφυγε να απαντήσει στα καίρια σημεία της Έκθεσης του. «Δεν απαντήσατε κύριε Ντράγκι για τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να σταματήσει η σύγκρουση συμφερόντων εντός της ΕΚΤ. Τελικά πότε θα φύγετε από την τρόικα κύριε Ντράγκι, όπως σας υπέδειξε το Δικαστήριο της ΕΕ στην υπόθεση C-62/14:», είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΕΚΤ ο Νότης Μαριάς.

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν δώσει ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα…»

Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν δώσει ούτε ένα σεντ για τα προγράμματα βοήθειας – της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου – από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία που έκανε σε συνέδριο στη Βουδαπέστη. Ο ESM, είπε ο Ρέγκλινγκ, δεν χρησιμοποιεί το κατατεθειμένο κεφάλαιό του, ύψους 80 δισ. ευρώ, για να δίνει δάνεια, αλλά ως εγγύηση για να δανείζεται από τις αγορές με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Η λυκοφιλία της Ευρώπης

Η ΑΠΟΨΗ που τείνει να εμπεδωθεί στους Ελληνες, έπειτα από την εξαετή περιπέτεια της μνημονιακής προδοσίας, είναι ότι στην Ευρώπη δεν έχουμε συμμάχους. 

Σε όλα τα ζητήματα, από το Σκοπιανό μέχρι το Αιγαίο και από την οικονομία μέχρι το Προσφυγικό, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται απέναντι από τη χώρα μας και οι αξιώσεις τους είναι από προσβλητικές και απαράδεκτες έως επικίνδυνες και απειλητικές για την ίδια μας την ύπαρξη! Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φώτισε αρκετά από τα κομμάτια του δύσμορφου ευρωπαϊκού παζλ.

Ανάγκη οριστικής λύσης

Απαιτείται η άμεση στάση πληρωμών εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ, εάν δεν μας εγκριθεί η διαγραφή τουλάχιστον του 50% του χρέους, μαζί με την εκδίωξη του ΔΝΤ – αφού διαφορετικά δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την Ελλάδα

Η Ελλάδα το 2010, είτε ήταν μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ, είτε δεν ήταν, μετά τη δυσφήμιση της από την τότε κυβέρνηση είχε δύο μόνο επιλογές στη διάθεση της:

«Στην ανάγκη… πυροβολήστε τους πρόσφυγες!»

Δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις στη Γερμανία από την Πρόεδρο του...
κόμματος AfD, Φράουκε Πέτρι, η οποία προέκρινε τη χρήση όπλων κατά των προσφύγων!

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις προθέσεις ψήφου, προκάλεσε σάλο στην χώρα καθώς η πρόεδρός του πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.

Μια συμμορία από τις Βρυξέλλες που την λέγανε «Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πρόστιμα στην Ελλάδα, μοίραζε σαν μαρουλόχαρτα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα χρόνια τώρα για τις απάνθρωπες συνθήκες μεταχείρισης και διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στους πρόσφυγες.

του Χάρη Ζάβαλου

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, κατηγορήθηκε για εξευτελιστική μεταχείριση και παραβίαση του (αναφαίρετου) δικαιώματος στην ελευθερία.

Το δεξί χέρι του Ομπάμα προσγειώθηκε στο συριακό Κουρδιστάν – Πανικός στην Άγκυρα!

Για πρώτη φορά Αμερικανός διπλωμάτης και μάλιστα υψηλόβαθμος, συνοδευόμενος και από γαλλοβρετανική αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο τη Ροζάβα, βόρεια Συρία – συριακό Κουρδιστάν, για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της κουρδοαραβικής συμμαχίας, δηλαδή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ.

Τουρκικά αντίποινα: Μπαράζ πυροβολικού κοντά στην ρωσική βάση με νεκρούς και τραυματίες

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ SU-35S ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ

του Βασίλη Καπούλα

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε το τουρκικό πυροβολικό στην περιοχή της Λαττάκειας, πολύ κοντά στην ρωσική βάση σε αντίποινα για την καταστροφή της τουρκικής φάλαγγας οχημάτων και της θανάτωσης δεκάδεων Τούρκων, ενωρίτερα σήμερα, από μαχητικά κρούσης Su-34.

Ρωσικά Su-34 κτύπησαν τουρκική φάλαγγα με οχήματα - Δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΑΜ

ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΧΟΦΟΡΟ

του Βασίλη Καπούλα

Ρωσικά μαχητικά υποστραητγικής κρούσης Su-34 κατέστρεψαν τουρκική φάλαγγα οχημάτων με όπλα και πυρομαχικά, κάτι που κόστισε την ζωή σε δεκάδες νεκρούς Τούρκους στο Χαλέπι ενώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 προσέβαλαν 23 μείζονες στόχους των ισλαμιστών στην πολιορκημένη Deir Ezzor.

Η φάλαγγα των τουρκικών οχημάτων, καλυπτόμενη από ελαφρά τροχοφόρα οχήματα του τουρκικού Στρατού, επιχείρησε να εφοδιάσει την περιοχή των Τουρκομάνων, αλλά κτυπήθηκε ανηλεώς από τέσσερα Su-34 τα οποία συνοδεύονταν από δύο Su-30SM.