MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

«Καταπέλτης» η επιστολή γιατρού στο newsbreak.gr: «Έτσι φτάσαμε στο σημερινό χάος της πανδημίας»

«Σταματήσαμε να ζούμε, φοβούμενοι μην πεθάνουμε…»


Μια μάχιμη γιατρός που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της για να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επιδιώκει τη δημοσιότητα (τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας) με μια ανοιχτή επιστολή μέσω του newsbreak.gr περιγράφει τον παραλογιμό που ζούμε και τα σοβαρότατα λάθη στη διαχείρηση της πανδημίας σε ένα πολύ δυνατό κείμενο.

Ελληνικό χρέος: Αυξήθηκε στο 207% του ΑΕΠ το 2020, από 181% το 2019

To χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει πολύ υψηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η βιωσιμότητά του υποστηρίζεται από πολλούς παράγοντες που το αμβλύνουν, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε νέα έκθεσή του.


Το χρέος της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας αυξήθηκε στο 207% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020 από 181% το 2019 ως αποτέλεσμα του ισχυρού σοκ που προκάλεσε η πανδημία στα δημόσια οικονομικά της. «Αναμένουμε ότι ο λόγος του χρέους θα παραμείνει στο επίπεδο αυτό φέτος για να μειωθεί στο 193% το 2022», αναφέρει ο Fitch.