MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Η «πολυπολιτισμικότητα», απειλή για την εθνική μας ασφάλεια

Το μουσουλμανικό κόμμα των «αδικημένων μειονοτήτων» κατέρχεται στις προσεχείς εθνικές εκλογές για να αλιεύσει ψήφους από χιλιάδες Αλβανούς και μουσουλμάνους που πολιτογραφήθηκαν Ελληνες
 
Όποιος διαφωνούσε με το νέο δίκαιο ιθαγένειας που νομοθέτησε η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 2010 επί υπουργίας Εσωτερικών Ιωάννη Ραγκούση βαπτιζόταν «ακροδεξιός». Όποιος έλεγε ότι το βασικό κριτήριο για την ιθαγένεια θα έπρεπε να είναι το δίκαιο του «αίματος» και όχι το δίκαιο του «εδάφους» χαρακτηριζόταν «εθνικιστής» και «χρυσαυγίτης». Μη συμπεριληπτικός.
 

Η μεγάλη κρατική ληστεία με τους έμμεσους φόρους

Αν και οι πολίτες βιώνουν μια ατελείωτη φοροκαταιγίδα, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τους μειώσει για να ελαφρυνθούν πραγματικά
 
Μία ατελείωτη φοροκαταιγίδα βιώνουν οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, η οποία όμως έρχεται κυρίως μέσω των έμμεσων φόρων, δηλαδή εκείνων που επιβάλλονται οριζόντια σε όλους τους φορολογουμένους. Οικονομικά αδύνατοι και πλούσιοι καλούνται να πληρώσουν αυτούς τους φόρους, όπως είναι ο ΦΠΑ και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει για να ελαφρυνθούν πραγματικά οι πολίτες.