MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

Διέγραψαν τα στοιχεία για τον Covid από την επίσημη ιστοσελίδα της 2ης ΥΠΕ …

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΖΟΥΓΚΛΑΣ» ΜΕ ΤΗΝ…
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ COVID ΣΤΑ 22 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Άλλο ένα περιστατικό, εξαιρετικά σοβαρό αυτή τη φορά, έρχεται να επιβεβαιώσει την υποψία ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας συστηματικά επιχειρούν να αποκρύψουν τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν τους αριθμούς νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και νεκρών από Covid-19 στις ΜΕΘ.

Αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων. Οι καρτέλες με τα στοιχεία που ενημέρωναν τους πολίτες αλλά και τους ειδικούς για την κατάσταση που επικρατεί στα 22 Δημόσια Νοσοκομεία Αρμοδιότητας της συγκεκριμένης Υγειονομικής Περιφέρειας εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας αμέσως μετά τη δημοσίευση πρωτοσέλιδου της «Ζούγκλας».

Γιώργος Τράγκας: μια δημεγερτική φωνή της Ελλάδας σιώπησε.. Κάποιοι του ζητούν δήλωση μετανοίας του ζητούν ν’ αναθεωρήσει ως κι από τον τάφο τον φοβούνται ακόμη και νεκρό!

( John.k - Το πρόβλημα για το πολιτικό σύστημα σχετικά με τον Γιώργο Τράγκα είναι ότι … τώρα πια δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα, αυτός όμως από την άλλη μπορεί να τους κάνει πολλά ! )

Μια δημεγερτική φωνή της Ελλάδας σιώπησε.. Κάποιοι του ζητούν δήλωση μετανοίας του ζητούν ν’ αναθεωρήσει ως κι από τον τάφο τον φοβούνται ακόμη και νεκρό. Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε χάραμα Τρίτης ανήκει πλέον στο χώρο του πραγματικά ανόθευτου απέραντου γαλάζιου. Υπέφερε από χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Η συνοσηρρότητα συν το καταβεβλημένο του οργανισμού διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διασταύρωσή με τον κορωνοιό.

Τριπλό σοκ έως -20% στο εισόδημα: Έκρηξη πληθωρισμού, στο 7% έως Απρίλιο 2022, κόστος ενέργειας και πρόστιμα εμβολίων

Το τριπλό σοκ που θα χτυπήσει την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αέρα κοπανιστό.


Ένας εργαζόμενος με καθαρό μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ ή 14.000 ευρώ ετησίως που τυγχάνει και ανεμβολίαστος θα υποστεί τριπλό σοκ από το 2022.

Το π
ρώτο ισχυρό σοκ θα το υποστεί από τον πληθωρισμό που τον Δεκέμβριο του 2021 θα φθάσει στο 5,2% για να εκτιναχθεί έως 7% το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2022.

Το δεύτερο σοκ που διαιωνίζεται είναι το ενεργειακό κόστος το οποίο έχει εκτοξεύσει τις τιμές πολλών πρώτων υλών άρα και προϊόντων δημιουργώντας μια αυτοτροφοδοτούμενη αλυσίδα αύξησης του κόστους διαβίωσης.