MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Νομπελίστες αντιδρούν: “ΔΕΝ υπάρχει Καμία Κλιματική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης”

1.600 επιστήμονες έναντι των στόχων της COP
 (Το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων της Σύμβασης για το Κλίμα του ΟΗΕ)

Οι δύο νομπελίστες φυσικής Τζον Clauser και Ivar Giaever συγκέντρωσαν τις υπογραφές 1.600 επιστημονικών προσωπικοτήτων για να υπογράψουν μια παγκόσμια διακήρυξη για το κλίμα (βλ. επισυναπτόμενο)
 
“ΔΕΝ υπάρχει καμία κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.
 

Με απευθείας ανάθεση ύψους 100 εκατ. ευρώ η νέα αστυνομική ταυτότητα - Στον πάγο μπήκαν δύο διαγωνισμοί 600 εκατ. ευρώ

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τον κ. Γιάννη Οικονόμου συνεχίζει τη σύμβαση του προκατόχου του Νότη Μηταράκη
 
Με απευθείας ανάθεση ύψους 100 εκατ. ευρώ θα εισέλθουν στη ζωή μας από τις 25 Σεπτεμβρίου οι νέες ταυτότητες ενώ μια κατηγορία πολιτών τις θεωρεί «όργανο του Σατανά» και αντιδρά έντονα στην αντικατάσταση της παλιάς που να σημειωθεί δεν πληροί καμία προδιαγραφή ασφαλείας.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τον κ. Γιάννη Οικονόμου συνεχίζει τη σύμβαση του προκατόχου του Νότη Μηταράκη, ο οποίος είπε στο ΒΝ ότι συνέχισε την σύμβαση του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η πυρηνική απειλή ήταν πάντα εκεί, απλώς δεν την βλέπαμε…

Έχει σπάσει τα ταμεία σε όλο τον κόσμο η ταινία “Oppenheimer”, για την ζωή του πατέρα της ατομικής βόμβας Robert Oppenheimer και θεωρείται ως μία από τις επιτυχημένες εμπορικά ταινίες του 2023. Θεωρείται πως στην επιτυχία του “Oppenheimer” συνέβαλε και η εισβολή στην Ουκρανία, καθώς κατά πολλούς αυτός ο πόλεμος επανάφερε στο προσκήνιο την πυρηνική απειλή.
 
Τελευταία η εξέλιξη στο πυρηνικό πεδίο είναι πως η Ρωσία έχει θέσει σε πολεμική ετοιμότητα τους νέους υπερπυραύλους RS-28 SARMAT (γνωστούς και ως SATAN) που μπορούν να φέρουν κεφαλή με 10 πυρηνικές βόμβες και να χτυπούν μέχρι και 10 στόχους στον πλανήτη. Σύμφωνα με την Rebecca Koffler, πρόεδρο του Doctrine & Strategy Consulting, το Κρεμλίνο στέλνει μήνυμα στην Δύση πως «η πυρηνική απειλή για την Ουκρανία παραμένει στο τραπέζι», αν και επεσήμανε πως η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πρώτη πυρηνικά, εκτός αν δει “σημάδια” πως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, ή η Βρετανία ετοιμάζονται να την πλήξουν πρώτες.