MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Παιχνίδια Πολέμου

Οι Η.Π.Α. καθώς επίσης ο δορυφόρος τους, η Γερμανία, δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη γεωστρατηγική ενίσχυση της Ρωσίας – έχοντας εγκαταστήσει μία φιλική προς τη Δύση κυβέρνηση στο Κίεβο, χωρίς να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν νεοφασιστικές ή άλλες παράνομες οργανώσεις. Φαίνεται πλέον καθαρά ότι, η ΕΕ δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση στην Ουκρανία – ούτε τις αιτίες της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και των Η.Π.Α., λίγους μήνες μετά την ήττα ουσιαστικά της υπερδύναμης στη Συρία (άρθρο). 

Ρωσία και Κίνα απειλούν με νομισματικό και οικονομικό "Αρμαγεδόνα" τις ΗΠΑ

Σε απίστευτο κάζο τείνει να εξελιχθεί για ΗΠΑ-ΕΕ το περίφημο θέμα των "οικονομικών κυρώσεων" σε βάρος της Ρωσίας καθώς η Κίνα όχι απλώς λαμβάνει ξεκάθαρα το μέρος της Ρωσίας, αλλά προχωρά σε ενεργά οικονομικά "αντίποινα": 

Συγκεκριμένα η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ εν τοις πράγμασι εγγυήσεις για την δανειοδότηση των ΗΠΑ με την μορφή αγοράς ομολόγων στην οποία έχει προχωρήσει η Κίνα, ύψους περίπου 1-1,5 τρις δολαρίων, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση κατά της Ρωσίας και πιο συγκεκριμένα ζήτησε όλο αυτό το ποσό να της δοθεί σε χρυσό! 

Δειλοί, μοιραίοι κι… Ευρωπαίοι

Επτά πολιτικές που θεωρούνταν αδιανόητες πριν από μερικούς μήνες αλλά πραγματοποιήθηκαν στην περίπτωση της Ελλάδας και της Κύπρου παρουσιάζει ο zerohedge.

1) Δεν γίνεται αναδιαπραγμάτευση δημοσίου χρέους σε χώρες της ΕΕ.

2) Οι μεγαλοκαταθέτες δεν συμμετέχουν σε bail-in (διάσωση εκ των έσω)

Με «κραχ» απειλεί τις ΗΠΑ η Ρωσία

Ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα οδηγήσει σε "κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος", ενώ η Μόσχα θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις ΗΠΑ προειδοποίησε το Κρεμλίνο.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Ουκρανίας, η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.

Η σημασία των αγωγών μεταφοράς ενέργειας στην κρίση της Ουκρανίας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο κέντρο της κρίσης στην Ουκρανία και της στρατηγικής που εφαρμόζει η Ρωσία βρίσκονται τα συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας και πάνω από όλα ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει η χώρα αυτή στη μεταφορά ενέργειας από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Είναι πλέον γνωστό ότι η Μόσχα έκανε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει τη συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι εάν αυτή η συμφωνία προχωρούσε η Ρωσία θα έχανε προοδευτικά το πάνω χέρι που έχει στην παροχή ενέργειας προς την Ευρώπη.

Οργανώνουν εθνική τραγωδία.

Του Δημήτρη Καζάκη 

Δυνάμεις κατοχής, ντόπιες και ξένες, προετοιμάζουν τον ακρωτηριασμό της χώρας και τη μετατροπή της σε χώρο τοποθέτησης κεφαλαίων.

Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Θυμάστε τι έλεγε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του διαμέσου τηλεόρασης στις 30/12; Αφού υπερηφάνως μας είπε ότι πέτυχε (στο όνειρό του) το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη που θα την δουν μόνο όσοι βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα, μας διαβεβαίωσε: «Είναι το θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας από δω και μπρος. Είναι το θεμέλιο της Ελπίδας μας για το μέλλον... 

Η ειρήνη στην κόψη του ξυραφιού

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια αυτή την εβδομάδα να επιστρέψουν στις βάσεις τους, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του Κρεμλίνου κι αναμεταδίδει το Ρόιτερς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρξαν επιτυχημένα.

Ηλεκτρονικό κάρφωμα για όσους φοροδιαφεύγουν

Ειδική υπηρεσία που θα μπορεί να γίνεται αποδέκτρια ηλεκτρονικών καταγγελιών, για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και δωροδοκίας, συστήνει η ΓΓΠΣ

Και επισήμως, το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί το μέτρο του "ηλεκτρονικού καρφώματος" για όσους φοροδιαφεύγουν ή δωροδοκούν. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συστήνει ειδική υπηρεσία, η οποία θα μπορεί να γίνεται αποδέκτρια ηλεκτρονικών καταγγελιών, για περιπτώσεις αυτού του είδους, από οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του σχετικά στοιχεία. Αυτά τα τελευταία, αμέσως μόλις θα υποβάλλονται, θα ελέγχονται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο έχει δημιουργηθεί και θα αποδεικνύεται αν και κατά πόσο η καταγγελία ευσταθεί.