MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Έδωσε... δαχτυλικά αποτυπώματα στη φυλακή Fulton ο Donald Trump - Η ιστορική φωτογραφία πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Ο Trump πέρασε μια διαδικασία αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, ωσάν να μην είχαν οι αρχές τίποτα γι' αυτόν, παρά το γεγονός ότι ήταν πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ 
 
Από την συνήθη διαδικασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων και της φωτογραφίας κράτησης πέρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καθώς μπήκε για λίγη ώρα στη φυλακή της κομητείας Fulton με την κατηγορία ότι συνωμότησε για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 στη Τζόρτζια.
 
Ο Trump έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και μια φωτογραφία κράτησης, κοινώς γνωστή ως mugshot, δίνοντας μάλιστα τη φωτογραφία στη δημοσιότητα προκαλώντας μαζικό κύμα συμπαράστασης από τους υποστηρικτές του. 

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: Οι “παραπλανητικές” αναρτήσεις θα διαγράφονται αμέσως

Με την “πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες” (Digital Services Act), οι Βρυξέλλες αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κοινωνικών δικτύων. Στο μέλλον, θα προβλέπεται η καταστολή των φερόμενων ως “προβληματικών” αναρτήσεων.
 
Την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, τίθεται σε ισχύ η λεγόμενη “Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες” (DSA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισήμως, ο νόμος αποσκοπεί στην “…καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο“. Ωστόσο, οι επικριτές φοβούνται τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και μια πόρτα για περαιτέρω αυθαίρετη λογοκρισία στο διαδίκτυο.