MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

«Εφιαλτική» ενέργεια Μητσοτάκη: Γεμίζει με Τούρκους τα νησιά του Αιγαίου!

Εθνικός κίνδυνος από την ασυδοσία της κυβέρνησης!
 
Την ώρα που η Τουρκία αποδοκιμάζεται από ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα και πλέον τίθεται θέμα αποβολή της ακόμα και από την Βορειοατλαντική συμμαχία, ο Μητσοτάκης σε μία πρωτοφανή ενέργεια, ετοιμάζεται να δώσει γη και ύδωρ στους Τούρκους, με πρόσχημα την υποτιθέμενη Συμφωνία για το μεταναστευτικό.
 
Στα ψιλά γράμματα λοιπόν του Σχεδίου Συμφωνίας για το Μεταναστευτικό που αναμένεται να συζητηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, Με στόχο να υπογραφεί το διαβόητο «μνημόνιο κατανόησης» Ελλάδας – Τουρκίας, υπό τα βλέμματα Μητσοτάκη – Ερντογάν, κρύβεται ένας εφιαλτικός όρος: Ότι η Ελλάδα θα ικανοποιήσει το διαχρονικό και εθνικά επικίνδυνο αίτημα της Τουρκίας, για ανεμπόδιστη πρόσβαση Τούρκων πολιτών σε επτά νησιά του Αιγαίου!
 

Προς νεοαυτοκρατορικό διεθνές σύστημα όχι απλώς πολυπολικό

Θα παραβιάζαμε ανοιχτές θύρες αν λέγαμε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε φάση γέννησης ενός νέου διεθνούς συστήματος. Είμαστε ενώπιον μιας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας στον πλανήτη. Αυτό το νέο, διαμορφούμενο, διεθνές σύστημα δεν είναι απλώς πολυπολικό με τον τρόπο που αντιλαμβανόμασταν το σύστημα που κυριάρχησε στην Ευρώπη από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 έως τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και νεοαυτοκρατορικό. Ως ένα σύστημα φιλόδοξων χωρών, που επενδύουν στο ιστορικό τους βάθος και θέλουν να εξελιχθούν σε αυτοκρατορίες, δηλαδή να ασκούν έλεγχο, ή έστω σοβαρή επίδραση σε μεγάλο εύρος στην περιοχή τους ή και παγκόσμια.