MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ-2021 ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ”

( John.k - Σαν να μην πέρασε μια μέρα )

ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ-2021 ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ”

 

Economist: Η Ελλάδα είναι μια από τις «ελαττωματικές δημοκρατίες»

Οι δημοκρατικές ελευθερίες περιορίστηκαν κατά σχεδόν 70% σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020 λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα του The Economist που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Μάλιστα η Ελλάδα…. φιγουράρει στην 37η θέση στον κόσμο – διόλου… τιμητική- πιο κάτω και από την… Μποτσουάνα (33η) ή την Εσθονία (27) και λίγο πάνω από τη Μαλαισία και την Κολομβία! Επίσης η χώρα μας κατηγοριοποιείται όχι στις πλήρεις δημοκρατίες, αλλά στην προηγούμενη κατηγορία των… ελαττωματικών δημοκρατιών. Τα αλλεπάλληλα lockdown, τα δεκάδες χιλιάδες πρόστιμα, οι εκατοντάδες συλλήψεις και το χτύπημα διαδηλωτών παρότι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, έχουν και το πολιτικό τίμημά τους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Συνέλαβαν φωτορεπόρτερ επειδή φωτογράφιζε διαδήλωση στα Προπύλαια

Τον φωτορεπόρτερ του Documento και του Documentonews.gr Μάριο-Ραφαήλ Μπίκο, συνέλαβαν αστυνομικοί, την ώρα που κάλυπτε διαμαρτυρία στα Προπύλαια για τον Κουφοντίνα, την Τετάρτη το απόγευμα.


Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, τον συνέλαβαν χωρίς εξηγήσεις. Και όταν τους είπε ότι είναι φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, και επέδειξε το σχετικό έγγραφο που το πιστοποιούσε, τον έβαλαν με τη βία στο περιπολικό για να τον οδηγήσουν, όπως είπαν, στη ΓΑΔΑ χωρίς να του επιτρέπουν να επικοινωνήσει ούτε με την εφημερίδα ούτε και με δικηγόρο.

Πέρα από παρεμπόδιση αυτή καθεαυτή της ενημέρωσης και της ελευθερίας του Τύπου, ανακύπτει σοβαρό θέμα με την ποινική ευθύνη που έχουν τα συγκεκριμένα όργανα που αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και οδηγούν με περιπολικό για «εξακρίβωση στοιχείων», όπως είπαν, τον φωτορεπόρτερ ενώ τα στοιχεία του πιστοποιούνται από την ίδια την ταυτότητά του.

Είναι η Τουρκία σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών; Οι “αλήθειες” μίας επίσημης ανακοίνωσης…

Μερικές φορές οι άνθρωποι βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, ακόμα και αν ομιλούμε για το ίδιο γεγονός. Φυσιολογικό…

Και αυτό συνέβη με την ανακοίνωση της εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) του Λευκού Οίκου, Έμιλυ Χόρν, η οποία αναφερόταν στην τηλεφωνική συνομιλία του πιο στενού συμβούλου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, με τον πιο εμπιστό συνεργάτη του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν. 
• Ξεκινώντας από το γεγονός ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή, είναι τόσο επικίνδυνη για τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα, όσο η Ρωσία και η Κίνα, ανέμενα ότι η ανακοίνωση θα ήταν πιο σκληρή.
 
Άλλωστε, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, στην κατάθεση του στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, μίλησε πολύ σκληρά: Χαρακτήρισε την κατοχική δύναμη «ούτω καλούμενο στρατηγικό εταίρο» που «είναι κατ’ ακρίβεια ευθυγραμμισμένος με τον μεγαλύτερο στρατηγικό μας ανταγωνιστή».

“Η Τουρκία συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ασφάλεια”! Γερμανίδα υπουργός Άμυνας με τον Ακάρ δίπλα της!

( John.k - Οι Γερμανοί αποδεικνύουν με κάθε τρόπο πως δεν έχουν την ικανότητα να μάθουν από την ιστορία …. Η Τουρκία , με ένα φασιστικό, αυταρχικό, ολοκληρωτικό καθεστώς απολύτως διεφθαρμένο και βουλιμικό πού έχει παραβιάσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα που υπάρχει , έχει κάνει πολέμους δεξιά και αριστερά, που έχει βιάσει έχει σκοτώσει αμάχους και που εποφθαλμιά το έδαφος όλων των γειτονικών κρατών …. Είναι φανερό πώς είναι πηγή σταθερότητας για τους Γερμανούς ….. γιατί έχουν κοινές αξίες ….. )

Η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χ.Ακάρ με τη Γερμανίδα ομόλογο του Αννγκρέτ Κράμπ Κάρενμπαουερ, φαίνεται ότι επιβεβαίωσε αυτό που όλο και περισσότεροι υποψιάζονται: η Τουρκία με τις “διερευνητικές” έχει πάρει το “συγχωροχάρτι” που επιζητούσε, συζητά με όλους και διαπραγματεύεται , χωρίς να ΄πει κάνει ούτε ένα βήμα πίσω απ΄ όσα παράλογα απαιτεί σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Τελευταίο θέμα που μένει να ρυθμίσει είναι οι S-400 που ενοχλούν τις ΗΠΑ. Το ερώτημα τι κερδίζει η Ελλάδα από το συγχωροχάρτι προς την Τουρκία παραμένει.

Lockdown: Από την ολική καταστροφή της χώρας τώρα περνούν στο επίπεδο βασανιστηρίου των πολιτών!

Διαστάσεις ομαδικού βασανιστηρίου του πληθυσμού λαμβάνουν πλέον οι κυβερνητικές αποφάσεις για τον «περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού» καθώς την απόλυτη αποτυχία του lockdown και το αδιέξοδο της πολιτικής τους, κάτι που είχε καταδείξει ο καθηγητής Ιατρικής και Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ Γιάννης Ιωαννίδης, την διαδέχονται ασυνάρτητες αποφάσεις νέων περιοριστικών μέτρων.


Με 1.151 θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού και με τις 612 περιπτώσεις στο σύνολο της περιφέρειας και τον κεντρικό τομέα της Αθήνας θέλουν πάλι «να μικρύνουν την αλυσίδα» που έχουν φορέσει εδώ και 11 μήνες στο λαιμό των πολιτών, μια πανηγυρική απόδειξη της αποτυχία τους.