MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΗ: Χρυσοπληρώνουμε το ρεύμα για να βγουν οι αυξήσεις 233% στις αμοιβές των «golden boys»

Κατά 233% αυξήθηκαν οι αμοιβές του ΔΣ της ΔΕΗ το 2020 σε σχέση με το 2019, όπως προκύπτει από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, την ίδια ώρα που έρχονται αυξήσεις έως και 50% στα τιμολόγια του ρεύματος. Πρόκειται για αυξήσεις που δόθηκαν στα διορισμένα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη golden boys της ΔΕΗ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια μνημονιακών περικοπών, με βάση τις διατάξεις του νόμου 4643/2019 που εισηγήθηκε ο τότε αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Αυξήσεις λοιπόν στα τιμολόγια του ρεύματος και «χρυσές» αμοιβές στα επίπεδα του 2009, για τα «γαλάζια» golden boys.


Οι υπερδιπλάσιες αυξήσεις στις αμοιβές του ΔΣ της ΔΕΗ αποτυπώνονται στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2020. Συγκεκριμένα το 2020 οι αμοιβές αυξήθηκαν σε 673.000 ευρώ, από 288.000 το 2019. Μία αύξηση που αγγίζει το 233% και είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 10 ετών στη ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αντίστοιχες αμοιβές του ΔΣ για το 2018 ανήλθαν σε 198.000 ευρώ και το 2017 σε 218.000 ευρώ. 
 

Οι «πληγές του Φαράω»: Ακρίβεια παντού μετά τα lockdown – Με «κόλπα» θέλει να το ξεπεράσει η κυβέρνηση

Με το φιάσκο του ανασχηματισμού και το πράσινο φως από ΕΕ ανεβαίνει ο Κ.Μητσοτάκης στην ΔΕΘ προσπαθώντας να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης αλλά η ακρίβεια είναι εδώ και χτυπάει όλη την κοινωνία, κάτι που σημαίνει ότι “πυροτεχνήματα” της κυβέρνησης δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από τον κόσμο.


Το κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα ευρείας λαϊκής κατανάλωσης το οποίο βρίσκεται προ των πυλών. Μάλιστα από την κυβέρνηση προεξοφλούν ως αναπόφευκτο το κύμα ακρίβειας στην αγορά και αναγνωρίζουν ανοιχτά το πρόβλημα και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένες τις ανησυχίες τους.

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Μεγάλη κρίση, όπως του 2008, θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία εντός 18 μηνών

Σημαντική χρηματοπιστωτική κρίση θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία το α’ τρίμηνο του 2023, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας


Την έλευση νέας, μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανάλογης αυτής που έλαβε χώρα το 2008, εντός χρονικού διαστήματος 18 μηνών, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, εάν ο πληθωρισμός δεν διατηρηθεί υπό έλεγχο.
 
Πιο συγκεκριμένα, η άνοδος του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους κατά την περίοδο της πανδημίας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τεραστίων διαστάσεων σοκ για την παγκόσμια οικονομία εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξήσει τα επιτόκια για να καταστείλει τον πληθωρισμό, προειδοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας στην ετήσια έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.