MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Η απειλή του πατριωτικού, λαϊκού χώρου

Αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα εχθρό των ελίτ, επειδή αντιτάσσεται στα δυσμενή αποτελέσματα της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης για την πλειοψηφία των ανθρώπων – τα οποία όμως ωφελούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις πολυεθνικές, τη λεηλασία των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, την υφαρπαγή πλούτου, τη μετατροπή των αδύναμων χωρών σε προτεκτοράτα, την αλλοίωση των εθνικών πληθυσμών με σκοπό τη μη συνεκτικότητα, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση τους κοκ.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ποτέ ο έξυπνος άνθρωπος δεν θα όριζε στη θέση του έναν αντιπρόσωπο για να κάνει ό,τι θέλει ο τελευταίος. Εξάλλου σε σοβαρές περιπτώσεις ο νόμος απαιτεί ειδική πληρεξουσιότητα, δηλαδή συγκεκριμένη εντολή την οποία θα πρέπει να εκτελέσει επακριβώς ο αντιπρόσωπος.

Για τον ίδιο λόγο, ο έξυπνος πολίτης δεν θα όριζε ποτέ έναν πολιτικό ως αντιπρόσωπό του για να κάνει ο τελευταίος ό,τι θέλει. Θα όριζε κάποιον ως πολιτικό αντιπρόσωπό του μόνο για να εκτελέσει σαφείς εντολές του.

Από την απογοήτευση στην οργή και στο μίσος

Πολύ φοβάμαι ότι, ο κομματικός πόλεμος θα εξελιχθεί σταδιακά σε έναν εμφύλιο εντός της κοινωνίας – από τον οποίο σίγουρα δεν θα βγει κερδισμένος κανένας Έλληνας.
«Φτάσαμε λοιπόν στο έσχατο σημείο της αθλιότητας των υποκειμένων, στα οποία έχει παραδοθεί ανυπεράσπιστη η χώρα: Την αποτελείωσαν οικονομικά, ξεπούλησαν ολόκληρη την εθνική περιουσία, εξαφάνισαν το ελληνικό τραπεζιτικό σύστημα, μετέβαλαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot, ξεπούλησαν τη Μακεδονία και είναι έτοιμοι να προβούν σε οποιαδήποτε αθλιότητα για να κρατήσουν τη καρέκλα που τους έχουν παραχωρήσει Γερμανοί, Αμερικανοί και λούμπεν μεγαλοεπιχειρηματίες που τους έφεραν στην εξουσία, εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια του ελληνικού λαού. 

Ορμπαν: Στην Δύση δεν υπάρχει δημοκρατία

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ασχολήθηκε με τον φιλελευθερισμό και την δημοκρατία και εξαπέλυσε επίθεση κατά της δυτικής Ευρώπης χαρακτηρίζοντάς την «μη δημοκρατική», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε ομιλία του ενώπιον μελών της ουγγρικής κοινότητας της Ρουμανίας στην βόρεια Ρουμανία ο Ορμπάν δήλωσε: «Στην Δύση, επικρατεί ο φιλελευθερισμός, δεν υπάρχει δημοκρατία (!). Στην Δυτική Ευρώπη «οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασης και η λογοκρισία έχουν γίνει συρμός» (!)

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι είναι «σύμβολο αποτυχίας».

Δημόσιο χρέος: Ρεκόρ όλων των εποχών - Αυξήθηκε στα 338 δισ. ευρώ!

Θα μας τρελάνουν: Μετά από τρία Μνημόνια και ένα «κούρεμα» ομολόγων το 2012 (το περιβόητο PSI) που διέλυσε τα ταμεία έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα χρέος πολύ μεγαλύτερο από ότι είχαμε το 2009;

Το χρέος στις 31.03.2010 είχε φθάσει στα 315 δισεκατομμύρια Ευρώ και τώρα μετά από τόσα χρόνια θυσιών και καταστορφών με θύματα τους Έλληνες το χρέος έχει φτάσει τα 322,5 δισ. ευρώ!

Και αυτό χαρακτηρίζεται επιτυχία;

Κι όμως με περίσσειο θράσος στις 21 Αυγούστου κυβέρνηση και δανειστές θα μας πουν για «έξοδο» από το Μνημόνιο, «αλλαγή σελίδας» και άλλα ωραία...

Μετά από οκτώ χρόνια απίστευτης συντριβής της ελληνικής μεσαίας τάξης καταφέραμε να έχουμε μεγαλύτερο χρεός από πριν όταν και υποτίθεται ότι μπήκαμε στα Μνημόνια επειδή δεν μπορούσαμε πλέον να το εξυπηρετήσουμε. Δηλαδή τώρα μπορούμε;