MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Το πραγματικό κόστος των δήθεν «επιδοτήσεων» για το ρεύμα

Γράφει ο
 
Χρήστος Ι. Κολοβός
Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ
 
τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
 
«δειλοί, μοιραῖοι κι ἄβουλοι ἀντάμα!
προσμένουμε, ἴσως, κάποιο θάμα!»
 
Οι πιο πάνω στίχοι του Κώστα Βάρναλη γράφτηκαν ακριβώς πριν έναν αιώνα, ταιριάζουν όμως απόλυτα στα όσα ζούμε με το θέατρο του παράλογου, που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο παίζεται στις αγορές ηλεκτρισμού. Οι «μοιραίοι» είναι ασφαλώς τόσο η Ελληνική όσο κι οι λοιπές κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, που εξάρτησαν την ηλεκτροπαραγωγή απ’ τον εφοδιασμό με Ρωσικό φυσικό αέριο, κυρίως μέσω των δίδυμων αγωγών Nord Stream I & II. 140-150 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου εισήγαγε κάθε χρόνο η ΕΕ απ’ τη Ρωσία και τα 110 απ’ αυτά θα περνούσαν απ’ τους συγκεκριμένους αγωγούς. Η τροφοδοσία της ΕΕ αντί να περνούσε κυρίως από την Ουκρανία, θα περνούσε εφεξής από τη Γερμανία. Μάταια οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ζητούσαν απ’ την ΕΕ να βάλει εμπόδια στο Γερμανικό μονοπώλιο διανομής φυσικού αερίου.
 

Οι Γερμανοί «πυροβολούν» τον Κ.Μητσοτάκη: «Έχει “γυαλιστερή” εμφάνιση αλλά στην πραγματικότητα είναι αυταρχικός»

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ σε ότι αφορά την ελευθερία του Τύπου»


Aκόμα και οι Γερμανοί έχουν εγκαταλείψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς δεν θέλουν να συνδεθούν με οποιονδήποτε τρόπο με το κακούργημα των υποκλοπών και τον χαρακτηρίζουν «αυαρχικό» πίσω από μία «γυαλιστερή» εικόνα ενώ τον εγκαλούν για το γεγονός ότι η ελευθερία του Τϋπου στην Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ!