MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

GoldSwitzerland: Το αιματηρό χάος στο Ισραήλ φέρνει κραχ - Έρχεται Μαύρη Δευτέρα τύπου 1987 για τις μετοχές, χρυσή εποχή για τα εμπορεύματα

Το 1987 η υστερία εξαπλώθηκε σε όλα τα χρηματιστήρια 
 
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα σημάδια που στέλνουν οι αγορές παγκοσμίως, σύμφωνα με την GoldSwitzerland, με τον ελβετικό οίκο να προαναγγέλλει νέα Μαύρη Δευτέρα, όπως αυτή που βίωσαν τα χρηματιστήρια το 1987.
 
Υπενθυμίζεται πως εκείνη την ημέρα έντεκα από τις 30 μετοχές του Dow Jones δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο ταμπλό των συναλλαγών την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης ενώ σε ελάχιστες ώρες εξανεμίστηκε πάνω από 1 τρισ. δολάρια.
 

5 Ψυχολογικά Πειράματα που Εξηγούν τον Σύγχρονο Κόσμο

ΑΠΟ ΤΟΝ TYLER DURDEN
 
 
Ο κόσμος είναι ένα μπερδεμένο μέρος. Οι άνθρωποι κάνουν πράγματα που δεν έχουν νόημα, σκέφτονται πράγματα που δεν υποστηρίζονται από γεγονότα, υπομένουν πράγματα που δεν χρειάζεται να υπομείνουν και επιτίθενται βίαια σε όσους προσπαθούν να φέρουν αυτά τα πράγματα στην προσοχή τους.
 
Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.
 
Οποιοσδήποτε περιστασιακός αναγνώστης του τοπίου των εναλλακτικών μέσων θα βρει τελικά μια αναφορά στον Stanley Milgram ή στον Philip Zimbardo, το “Asch Experiment” ή ίσως και τα τρία.
 
«Γνωστική ασυμφωνία», «Διάχυση ευθύνης» και «μαθημένη αδυναμία» είναι φράσεις που κάνουν τακτικά τον γύρο, αλλά από πού προέρχονται και τι σημαίνουν;
 
Λοιπόν, εδώ είναι τα σημαντικά ψυχο-κοινωνικά πειράματα που μας διδάσκουν για τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι, αλλά περισσότερο από αυτό εξηγούν πραγματικά πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος μας και πώς μπήκαμε σε αυτό το χάος.