MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ιωάννης Μάζης: Ο τέως φασιστικός άξων που δεν μας στήριξαν στην Σύνοδο Κορυφής το Μάρτη ποιο κομμάτι της Ελλάδας θα μοιράσουν

Aξων Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα που δεν μας στήριξαν στην Σύνοδο Κορυφής οι θα συνεδριάσουν για ποιο κομμάτι από εμάς θα μοιραστούν αυτοί και η Τουρκία

11 ώρες-πριν52 προβολές0

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Αλέξανδρο Κλώσσα

“Οι Γερμανοί ξανάρθανε”! Τι γράφουν αναλυτές για την ανησυχητική της “μεταμόρφωση”

«Η Γερμανία μεταμορφώνεται πολιτικά, με τρόπο που παρουσιάζει ανησυχητικές ομοιότητες με την εξέλιξή της στην εποχή προ του Παγκοσμίου Πολέμου», επισήμαινε σε πρόσφατο άρθρο του ο ‘Αλαστερ Κρούκ, ο Βρετανός αναλυτής με το οξύτατο βλέμμα του πρώην διπλωμάτη και κατασκόπου.

Στην ίδια διάγνωση συμπίπτει, εξετάζοντας, εκ των έσω, τα χαρακτηριστικά γερμανικού κράτους και κοινωνίας στην αποκαλυπτική κρίση του Κορωναιού, ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος C.J.Hopkins, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου.

Τράγκας: Η υπόθεση με την πανδημία και τα ακραία μέτρα μυρίζει έντονα!

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι λένε ότι η υπόθεση με τον covid19, την πανδημία, τα ακραία μέτρα που λαμβάνονται και αυτήν την εμφανή προώθηση της ψηφιακής κανονικότητας και του απόλυτου ελέγχου των προσωπικών δεδομένων, μυρίζει έντονα. Όλη η Ευρώπη, όλη η Ελλάδα, η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι ούτε συνωμοσιολόγοι ούτε αρνητές του ιού ούτε ανήκουν επισήμως ή ανεπισήμως στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Είναι άνθρωποι με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Η αυταρχική διολίσθηση του "φιλελεύθερου" κ. Μητσοτάκη

Πρωτοφανή γεγονότα είχαμε την εβδομάδα που πέρασε. Για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης, η ελληνική Βουλή και συγκεκριμένα η πλειοψηφία της νέας Δεξιάς, ψήφισε να αρθεί η ασυλία βουλευτή για πολιτική άποψη που εξέφρασε στο Κοινοβούλιο! Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αφορούσε ομιλία της Αγγελικής Αδαμοπούλου, βουλευτού του ΜέΡΑ25.


Η κ. Αδαμοπούλου αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη, επειδή σε ομιλία της στη Βουλή εξέφρασε την εκτίμηση και την ανησυχία της, ότι τα κατά καιρούς επεισόδια σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις μπορεί να υποδαυλίζονται από θύλακες προβοκατόρων εντός της ΕΛΑΣ. Η Ομοσπονδία Αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας θεώρησε ότι εθίγη από την αναφορά αυτή και κατέθεσε μήνυση εναντίον της, για συκοφαντική δυσφήμιση. Και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν να αρθεί η ασυλία της!