MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Το ύπουλα στημένο παιχνίδι

Δεν έχουμε δυστυχώς καταλάβει ακόμη πως η Ελλάδα είναι αθεράπευτα χρεοκοπημένη – με μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, ούτε ιδιωτικό, με μη βιώσιμες τράπεζες, με μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με μη βιώσιμο πολιτικό σύστημα και με ελάχιστες κερδοφόρες επιχειρήσεις που όμως εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη την ελληνική επικράτεια.

Ανάλυση 

Το δημόσιο χρέος μίας χώρας, όπου της Ελλάδας σήμερα είναι 360 δις € έναντι ΑΕΠ της τάξης των 180 δις €, άρα στο 200%, μειώνεται είτε μέσω του πληθωρισμού, είτε με τη βοήθεια της ανάπτυξης ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, είτε με την ονομαστική διαγραφή του. 

Το σύστημα Soros

Η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας συμβαδίζει απόλυτα με τις αντιλήψεις του δισεκατομμυριούχου και με την αντιπαλότητα του απέναντι στη Ρωσία, ενώ είναι ιδανική η ύπαρξη αριστερών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και στα Σκόπια – με την εισροή μεταναστών στην ΕΕ που επίσης διευκολύνεται από αριστερές κυβερνήσεις να είναι μέρος της επίτευξης της «ανοιχτής κοινωνίας» που υποστηρίζει.

Ανάλυση 

Σχετικά πρόσφατα ο ίδιος ο κ. Soros, φανατικός υποστηρικτής της θεωρίας της «ανοιχτής κοινωνίας», δήλωσε την εμπλοκή του στη μεταναστευτική κρίση της Μέσης Ανατολής, έχοντας αναφέρει πως τα εθνικά σύνορα αποτελούν εμπόδιο (πηγή) – υπενθυμίζοντας πως είναι ένας από τους κυριότερους υπέρμαχους της Ε.Ε. και της παγκοσμιοποίησης, ότι είχε δηλώσει Χριστιανός στην πατρίδα του την Ουγγαρία για να αποφύγει τη δίωξη των Εβραίων από τους ναζί, πως σπούδασε στο «London School of Economics» που ιδρύθηκε από δύο σοσιαλιστές και θεωρείται κέντρο της μαρξιστικής σκέψης, καθώς επίσης ότι είναι οπαδός του κυνηγημένου από τους ναζί Εβραίου της κεντρικής Ευρώπη K. Popper, ο οποίος έγραψε το περίφημο βιβλίο «Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της» στη Ν. Ζηλανδία που είχε καταφύγει. 

Γερμανία, η βασίλισσα της διαφθοράς

Η χώρα κατατάχθηκε έβδομη το 2018 στη λίστα των φορολογικών παραδείσων, από όγδοη το 2015 και ένατη το 2012, ξεπερνώντας το Λίβανο και το Τζέρσεϊ – ενώ την ίδια στιγμή έχει το θράσος να κατηγορεί τους Έλληνες ως φοροφυγάδες!

Επικαιρότητα 

Ό δείκτης σκιώδους χρηματοπιστωτικού συστήματος (Financial Secrecy Index), ο οποίος καταρτίζεται από το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, έχει σχέση με τις δυνητικές ζημίες που προκαλούνται στην παγκόσμια οικονομία από τη σκιώδη πλευρά της – με απλά λόγια από τη χρηματοπιστωτική παραοικονομία που διαπιστώνεται στις 82 χώρες που ερευνώνται, η οποία είναι συνώνυμη με την θέση τους ως φορολογικοί παράδεισοι. Συμπεριλαμβάνει ποιοτικά και οικονομικά δεδομένα που αναφέρονται στο μερίδιο που έχει ένα κράτος στη σκιώδη χρηματοπιστωτική (παρα)οικονομία – ενώ τα δύο βασικά στοιχεία του είναι (α) η μυστικότητα και (β) το μερίδιο της χώρας στις παγκόσμιες διασυνοριακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. 

Σάββας Καλεντερίδης – Φόβος για νέα Ιμια

Απαραίτητη η προσοχή στις κινήσεις της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», που τσεκάρει τις παράνομες έρευνες του «Μπαρμπαρός» Τα διδάγματα από την ιστορία των Ιμίων, όταν η στρατιωτικοποίηση της κρίσης από την Ελλάδα έδωσε «πατήματα» στην Αγκυρα

Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Η κρίση των Ιμίων, που στοίχισε στην πατρίδα μας το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, ξεκίνησε από ένα φαινομενικά τυχαίο γεγονός, όταν στις 25 Δεκεμβρίου 1995 το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσάραξε σε αβαθή ύδατα κοντά στη Μικρή (Ανατολική) Iμια.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για Συνομοσπονδία, Ενεργειακά και Barbaros.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για Συνομοσπονδία, Ενεργειακά και Barbaros. Thraki news

19/10/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία

Αυτός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Άγκυρας στη Ν.Α Μεσόγειο


Σκηνικό έντασης επιχειρεί να συντηρήσει η Άγκυρα στην Ν.Α Μεσόγειο καθώς στις 3 το πρωί της Πέμπτης, το ερευνητικό τουρκικό πλοίο Barbaros, πέρασε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

 Στην περιοχή επιχειρεί η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» F-466 κλάσης «S» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κάλεσε το Barbaros να απομακρυνθεί. Μετά από το πρώτο μήνυμα άρνησης και πιθανότατα κατόπιν εντολών από την τουρκική πλευρά, το ερευνητικό σκάφος τελικά αποχώρησε από την περιοχή.