MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαρροής δεδομένων στη Γερμανία

Τα γερμανικά κόμματα καταδικάζουν τη δημοσίευση στο ίντερνετ προσωπικών δεδομένων πολιτικών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων. Κριτική στην υπηρεσία ασφάλειας δικτύων που δεν προειδοποίησε καγκελαρία και διωκτικές αρχές.

Υπεύθυνο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαρροών προσωπικών δεδομένων στη Γερμανία είναι μεμονωμένο άτομο, υποστηρίζουν αρκετοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. 

ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ;

Του Πέτρου Χασάπη 

Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τη διάψευση των κομμουνιστικών οραμάτων για μια κοινωνία πλήρους ισότητας, επικράτησε απόλυτα ο καπιταλισμός, που είναι η κατ’ εξοχήν έκφραση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο καπιταλισμός όμως, όχι έτσι όπως τον ξέραμε, δηλαδή είτε με τη μορφή της εξουσιάζουσας εθνικής αστικής τάξης, είτε με την επεκτατική μορφή του, της αποικιοκρατίας και του εθνικισμού.

Η Θεατρική Φάρσα Δημοκρατίας στην Δύση Και ο Κυρίαρχος στο Παρασκήνιο Ολοκληρωτισμός

Η Θεατρική Φάρσα Δημοκρατίας στην Δύση Και ο Κυρίαρχος στο Παρασκήνιο Ολοκληρωτισμός – Του Rainer Mausfeld, Ζero Hedge

[Γραμμένο με το νυστέρι πεπειραμένου οξυδερκούς χειρούργου, αν και από καθηγητή άλλης ειδικότητας, το σπάνιας κοινωνικής σημασίας κατωτέρω άρθρο, η μυστική διεθνής σπείρα με το ψευδώνυμο «Ακεραιότητα» και άλλες ανάλογες μυστικές υπηρεσίες, δεν θα μπορέσουν –όσο και αν λαχταρούν- να το στιγματίσουν ως Fake Story, ψευδή είδηση, φτιαχτή από τους καταχθόνιους εχθρούς στον Βορρά.

Η αφανής κατοχή της Ελλάδας

Η αφανής κατοχή της Ελλάδας – Του Νίκου Ιγγλέση

Η νέα χρονιά βρίσκει την Ελλάδα χωρίς μνημονιακό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συμπληρώνονται 17 χρόνια από τότε που εκχώρησε τη νομισματική ανεξαρτησία της αποδεχόμενη να χρησιμοποιεί ένα ξένο νόμισμα, το ευρώ. Τα τρία Μνημόνια μπορεί να ολοκληρώθηκαν, μετά οκτώ χρόνια, αφήνοντας πίσω τους οικονομικά και κοινωνικά ράκη, αλλά η ξένη κατοχή συνεχίζεται και εδραιώνεται.

Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η ξενοκρατία βασίζεται στο νόμισμα και το συναλλαγματικό δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκε από το ευρώ-μάρκο. Η κατοχή είναι αφανής για τους περισσότερους πολίτες. Δεν κυκλοφορούν γερμανοί στρατιώτες στους δρόμους, ούτε κυματίζει η σβάστικα στην Ακρόπολη, όπως την περίοδο 1941-44. Όσο όμως ο πραγματικός εχθρός δεν είναι ορατός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και να νικηθεί.

Το βρώμικο 2012

Πώς είναι δυνατόν να παραμένουν στην πολιτική οι υπαίτιοι της δολοφονίας της χώρας μέσω του PSI, χωρίς να φοβούνται καν την τιμωρία τους; Ακόμη και οι ξένοι γελοιογράφοι πάντως τους (μας) σατιρίζουν – οπότε είναι περιττή η δική μας αναφορά.
«Κωμικοτραγικό. Το καράβι βουλιάζει, το πλήρωμα αδιαφορεί, ένα τεράστιο παγόβουνο πλησιάζει και οι επιβάτες ακούν συζητήσεις από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς, σχετικά με το εάν ήταν διεφθαρμένος ο προηγούμενος κυβερνήτης του! Ο απόλυτος παραλογισμός με τη χρεοκοπία 2.0 προ των πυλών» (πηγή)

Handelsblatt: Η Ελλάδα μετατρέπεται στο γηροκομείο της Ευρώπης

Μετανάστευση και λιγότερες γεννήσεις μετατρέπουν την Ελλάδα στο γηροκομείο της Ευρώπης αναφέρει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt, σημειώνοντας με νόημα ότι αυτή η εξέλιξη έχει σημαντικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και εγείρει το ερώτημα αν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

Στο δημοσίευμά της η Handelsblatt αντλεί στοιχεία από έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) σύμφωνα με τα οποία οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα ενώ αυτοί που παραμένουν στην Ελλάδα κάνουν ολοένα και λιγότερα παιδιά.