MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Πούτιν: Οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει ΠΥΡΗΝΙΚΑ (και) στην Ελλάδα!!!

Στο «πυρηνικό κάδρο» και η χώρα μας!
 
Παραχωρώντας συνέντευξη στο κρατικό Rossiya 24, ο Πούτιν ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την τοποθέτηση τακτικών πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας.
 
Αυτό θα είναι το δεύτερο έδαφος στη Βαλτική όπου τοποθετούνται ρωσικά πυρηνικά, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
 

Ενέργεια & Τράπεζες: Ποιος πολεμά με ποιον τελικά;

Την προηγούμενη Πέμπτη (23 Μαρτίου 2023), ήμουν καλεσμένος μαζί με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γρίβα, στην εκπομπή του Ανδρέα Μαζαράκη στα Παραπολιτικά FM90,1. Θέμα μας ήταν αυτό που ρωτάτε όλοι: 
 
– Ποιος πολεμά με ποιον σε αυτό τον μεγάλο εμπορικό πόλεμο; 
 
– Ποιοι έχουν τις τράπεζες και πως διασυνδέονται; 
 
– Υπάρχει συστημικός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης και γιατί; 
 
Ίσως να μην το έχετε συνηθίσει, αλλά είναι μια από τις σπάνιες φορές που στην Ελλάδα, σε κεντρικά ΜΜΕ, ακούγονται … ονόματα
 

Όταν η “θεόπνευστη” υπερδύναμη αρνείται την πραγματικότητα…

Η έκδοση του εντάλματος σύλληψης του προέδρου Πούτιν από το διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι μία από τις πλέον ρητές δηλώσεις –ανάμεσα σε πάρα πολλές άλλες ενδείξεις– πως η “θεόπνευστη” υπερδύναμη, υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν, δεν επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, με όποιο κόστος μπορεί αυτός να έχει για την πολύπαθη χώρα, την Ευρώπη και για τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Οι ανατροπές που συντελούνται εις βάρος των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών συμφερόντων της Δύσης, τα μείζονα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα εντός των ΗΠΑ, η διογκούμενη δυσπιστία και δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων πολιτών δεν πτοούν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν για συνέχιση του πολέμου με όρους Ζελένσκι, ήτοι πλήρη εδαφική απελευθέρωση, πολεμικές επανορθώσεις και δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.
 

Περί Προπαγάνδας

Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου. 

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές.