MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Μάζης Ι.: Γιατί η Λιβύη αναγκάζεται να αλλάξει στάση. Ποιος έδωσε την εντολή για επέκταση των ...

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, μίλησε για τις ισορροπίες στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα κα Τουρκία (12-01-2023).


Ο κ. Μάζης είπε ότι σε αυτήν την εξίσωση υπερισχύει η Ελλάδα και τόνισε για μία ακόμη φορά ότι οι περισσότερες πιθανότητες για μία θερμή ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τώρα.

Ο κ. Μάζης επεσήμανε ότι δεν συμφέρει τον Ερντογάν να το απονενοημένο με την Ελλάδα, θα πρέπει να είναι πολύ-πολύ απελπισμένος και απογοητευμένος για να κάνει κάτι.

Γ. Αδαλής : Η αλήθεια για την διαμόρφωση της ακρίβειας στην Ελλάδα

Ο οικονομέτρης - αναλυτής Γιώργος Αδαλής, μιλώντας σήμερα στον 98.4 ανέλυσε διεξοδικά, τους βασικούς λόγους και αιτίες που το κύμα ακρίβειας στην Ελλάδα κρατά τα σκήπτρα σε μια ήδη ακριβή Ευρώπη, από την ενέργεια και τα καύσιμα μέχρι το ηλεκτρικό ρεύμα και το καλάθι του νοικοκυριού. Βασική πηγή, οι εισπράξεις από τους φόρους επι αυτών που εισπράττει το κράτος σημειώνει, υπενθυμίζοντας ότι η αισχροκέρδεια υπήρχε πάντα στην αγορά, όπως και η ανυπαρξία συστηματικών ελέγχων, όμως το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η εισπρακτική λογική από τους φόρους και τον ΦΠΑ του ίδιου του κράτους. Ο Γιώργος Αδαλής , ήταν εξόχως αποκαλυπτικός και για το παιχνίδι παγκόσμια των αγορών ενέργειας, την πραγματική κατάσταση με τους αποθηκευτικούς χώρους LNG στην Ευρώπη , αλλά και την αδράνεια ουσιαστικών στρατηγικών πολιτικών στην Ελλάδα. 
 

16 Καθηγητές συνταγματικού δικαίου κατακεραυνώνουν τις μεθοδεύσεις με κοινή δήλωση!

Η ΑΔΑΕ δεν έχει απλώς τη δυνατότητα αλλά την υποχρέωση να ελέγχει την ΕΥΠ, τους παρόχους και κάθε άλλον εμπλεκόμενο παράγοντα για το αν κάνουν καλά τη δουλειά τους!
 
Στο θέμα της ελεγκτικής αρμοδιότητας της ΑΔΑΕ παρενέβησαν 16 καθηγητές συνταγματικού δικαίου, με κοινή τους δήλωση.
 
Το κείμενο είναι το ακόλουθο:
 
Οι υπογραφόμενοι ομότιμοι καθηγητές, εν ενεργεία καθηγητές και λοιποί διδάσκοντες Συνταγματικό Δίκαιο στις δύο παλαιότερες νομικές σχολές και τα άλλα πανεπιστήμια της χώρας, εκφράζουμε τη ζωηρή μας ανησυχία για την υπ’ αριθμ. 1/2023 γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε ερώτημα τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Και τούτο διότι η γνωμοδότηση αυτή υποπίπτει σε μια σειρά σοβαρών ατοπημάτων:
 

Η κατάρρευση της τεχνολογικής βιομηχανίας θα γκρεμίσει ολόκληρη την οικονομία των ΗΠΑ;

Η βιομηχανία τεχνολογίας έχει γίνει ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της οικονομίας μας και οι μετοχές τεχνολογίας πρωτοστάτησαν κατά τη διάρκεια της άνθησης του χρηματιστηρίου. Αλλά τώρα οι μετοχές τεχνολογίας έχουν καταρρεύσει και πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας τεχνολογίας μας έχουν απολύσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Εάν ο ισχυρότερος τομέας της οικονομίας μας συνεχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία το 2023, τι θα σημαίνει αυτό για τους πιο αδύναμους τομείς μας; Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι προφανής. Η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίζουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι αντιλαμβάνονται οι «ειδικοί», αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να υποθέτουν πως όλα θα πάνε καλά με κάποιο τρόπο.