MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Τραπεζική κρίση διαρκείας: Προς πτώχευση η First Republic στις ΗΠΑ, καταρρέει η συμφωνία διάσωσης - Στο -50% η μετοχή

Προς καθεστώς ειδικής διαχείρισης η First Republic Bank
 
Προς κατάρρευση και ειδική διαχείριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) οδεύει η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα First Republic Bank, λιγότερο από δύο μήνες αφότου η Silicon Valley Financial Group κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
 
Η είδηση, που μεταδίδεται από το κανάλι CNBC, αυξάνει τους φόβους για μία επανάληψη του 2008, όταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα στις ΗΠΑ κατέρρευσε, συμπαρασύροντας μαζί τους τράπεζες και ολόκληρες οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
 

Ένας νέος κόσμος γεννιέται – Οι BRICS σβήνουν από τον χάρτη την ηγεμονία των ΗΠΑ και εξαφανίζουν την επιρροή των G7

Η επέκταση των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) καταδεικνύει τον αυξανόμενο παγκόσμιο ρόλο των αναπτυσσόμενων χωρών  

Ένας νέος πολυπολικός κόσμος αναδύεται και είναι έτοιμος να ανατρέψει την 30ετή ηγεμονία των ΗΠΑ, εκτιμά η Κίνα, αναφερόμενη στην επέκταση των BRICS.
 
Η επέκταση των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) καταδεικνύει τον αυξανόμενο παγκόσμιο ρόλο των αναπτυσσόμενων χωρών, αναφέρει η China Daily. 

Το λυκόφως των Κεντρικων Τραπεζών

(Ηρωικοί και άσπιλοι Κεντρικοί Τραπεζίτες εναντίον ανεύθυνων και ανίκανων πολιτικών)
 
Γράφει ο Γιώργος Σκλαβούνος*
 
«Κάθε σύστημα που δίνει τόση δύναμη και τόση διακριτική ευχέρεια σε ελάχιστους ανθρώπους, έτσι ώστε λάθη ηθελημένα η αθέλητα να μπορούν να έχουν τόσο μεγάλες επιπτώσεις, είναι ένα κακό σύστημα. Είναι ένα κακό συστημα για ανθρώπους που πιστεύουν στην ελευθερία, ακριβώς επειδή δίνει σε ελάχιστους ανθρώπους τέτοια δύναμη χωρίς κανένα αποτελεσματικό πολιτικο-κοινωνικό έλεγχο. Αυτό είναι το κύριο επιχείρημα απέναντι στην ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα… Για να παραφράσουμε τον Κλεμανσώ, το χρήμα είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα για το αφήσουμε στους Τραπεζίτες» (Μilton Friedman). 
 

Ενορχηστρωμένο σχέδιο νόθευσης εκλογών - Κυβέρνηση και Άρειος Πάγος, θέλουν τα κόμματα εκτός Βουλής να υπερβούν το 8%-9%...

Προφανώς τα δεξιά κόμματα απομονώνονται αλλά εδώ φαίνεται να υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο, ώστε τα κόμματα εκτός Βουλής να αθροίζουν πάνω από 8%, εξέλιξη θα χαμηλώσει τον πήχη αυτοδυναμίας της ΝΔ 
 
Το Εθνικό κόμμα Έλληνες που στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει 4,5% με 5% κινδυνεύει να κοπεί από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου αφού με 3 τροπολογίες άκρως αντισυνταγματικές ψηφίστηκαν 3 φωτογραφικοί νόμοι με σκοπό να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές.
 
Η τύχη του κόμματος κρίνεται στο διάστημα μεταξύ 2 με 5 Μαίου 2023.