MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970. 

Δεν σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο… με αποδείξεις

Η αγγλική φράση «ελέφαντας στο δωμάτιο» σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο τόσο προφανές όσο και σοβαρό πρόβλημα, ώστε οι άνθρωποι προτιμούν να προσποιούνται, να καμώνονται ότι δεν το βλέπουν, ακριβώς για να μη συζητήσουν γι’ αυτό. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και χρόνια η ελληνική εξωτερική πολιτική στα ελληνοτουρκικά.

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ
 
Ας πάρουμε το μεταναστευτικό. Γνωρίζουμε τη δυνατότητα του αυταρχικού και αστυνομικού τουρκικού κράτους να ελέγχει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Η Τουρκία επισήμως απειλεί ότι θα ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη. Ξέρει ότι το πρώτο θύμα θα είναι η Ελλάδα. Το διαπίστωσε πειραματιζόμενη με την απότομη αύξηση των εισερχομένων από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά αμέσως μετά την εκλογή της νέας κυβερνήσεως τον Ιούλιο του 2019: από τις 23.000 το πρώτο εξάμηνο, περάσαμε στις 55.000 το δεύτερο εξάμηνο. 

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

Όποιος πιστεύει ότι η ίδια άρχουσα τάξη που μας χρεοκόπησε και που τώρα (μέσα στη χρεοκοπία) μας εκμεταλλεύεται, θα μας λυπηθεί και θα μας σεβαστεί κάποια στιγμή, είναι πολιτικά ανόητος.

Ο ελληνικός λαός καταστρέφεται από την άρχουσα τάξη του. Δυστυχώς, αντί στη χώρα μας να διαμορφωθεί μια εθνική παραγωγική άρχουσα τάξη εκφράζοντας το λαό, από την αρχή που απελευθερώθηκε η χώρα, δημιουργήθηκε μια μεταπρατική άρχουσα τάξη, ως συνέχεια των κοτζαμπάσηδων επί τουρκοκρατίας, η οποία έλεγξε εύκολα και κοινωνικοποίησε το λαό στα μέτρα της, υποτάσσοντάς τον στα συμφέροντά της.