MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η συνταγματικότητα της περικοπής τριών δώρων σε επικουρικές συντάξεις

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) παρέπεμψε ο 'Αρειος Πάγος προς οριστική κρίση το θέμα αν είναι συνταγματική ή όχι κατάργηση των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικές μόνο συντάξεις του ιδιωτικού τομέα για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016, που έγιναν με το «νόμο Κατρούγκαλου».
 
Οι αρεοπαγίτες παρέπεμψαν το θέμα στο ΑΕΔ, καθώς εξέδωσαν απόφαση η οποία έκρινε αντίθετα με μια σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στο συνταξιοδοτικό καθεστώς της κατάργησης των δώρων.
 

Στο 3,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, «καίνε» τα τρόφιμα

Στο 3,7% διαμορφώθηκε τελικά ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο (από 2,9% τον Νοέμβριο) του 2023 και στο 2,9% στην ευρωζώνη (από 2,4% τον Νοέμβριο), σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat. 
 
Ο πληθωρισμός στη χώρα αυξήθηκε 0,8% μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Eurostat. 
 
Τον Δεκέμβριο 2023, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 3,4% τον Δεκέμβριο του 2023.
 

Gold Switzerland: «Αυτοκτονικές» οι πολιτικές για την ενεργειακή κρίση - Έρχεται η τέλεια καταιγίδα, όλοι θα χάσουν…

Στο μεταξύ, οι BRICS έχουν ήδη 10 μέλη, Ινδία, Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Αίγυπτο και Αιθιοπία... που παράγουν λίγο λιγότερο από το 50% του πετρελαίου παγκοσμίως 
 
Συνεχίζει τον χορό των προειδοποιήσεων προς τους απανταχού αναγνώστες -και όχι μόνον- ο γνωστός εξ Ελβετίας αφορμώμενος οίκος Gold Switzerland. 
 
Αυτήν τη φορά, «πηγή» έμπνευσης είναι τα ρωσικά assets, το δολάριο, αλλά κυρίως η ενεργειακή κρίση…
 
Όπως επισημαίνεται, η πλειονότητα των αναλυτών είναι σχεδόν βέβαιοι πως το δολάριο πνέει τα λοίσθια, με βασική αιτία γι' αυτό το χρεοκοπημένο νομισματικό σύστημα που βασίζεται σε αυτό,

Απελπισία - Ο Γερμανός Scholz καταρρέει και κατασκευάζει ψεύτικα σενάρια τρόμου με Ρωσία για επισκιάσει το οικονομικό χάος

Πάνω από το 70% των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με τον Scholz, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για την Bild.
 
Η Γερμανία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025 μετά την ήττα του ουκρανικού στρατού, ανέφερε η Bild επικαλούμενη μυστικό έγγραφο της Bundeswehr του Γερμανικού στρατού.
 
Πρόκειται προφανώς για μια απέλπιδα προσπάθεια του Γερμανού καγκελαρίου Scholz, ο οποίος έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα οικονομικά τους δεινά.