MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Πώς κατέστρεψε μεθοδικά το ΕΣΥ η κυβέρνηση για να παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα

Ψηφίστηκε η τροπολογία που ουσιαστικά καταργεί την δημόσια υγεία
 
Ψηφίστηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» και άλλες ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία του υπουργείου Υγείας με βάση την οποία παραδίδεται το ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς.
 
Για να το πετύχει αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φρόντισε να διαλυθεί κυριολεκτικά το ΕΣΥ τα τελευταία πέντε χρόνια ώστε οι πολίτες να ζητούν επειγόντως μία «λύση».
 

Ντάγκιν στον Τάκερ Κάρλσον: μια ιδεολογία υπάρχει ο φιλελευθερισμός που είναι η απελευθέρωση ατόμου από κάθε συλλογική ταυτότητα ως και από την έσχατη αυτή του φύλου και της ανθρώπινης ταυτότητας (μετανθρωπισμός)!

Ντάγκιν στον Τάκερ Κάρλσον: μια ιδεολογία υπάρχει ο φιλελευθερισμός που είναι η απελευθέρωση ατόμου από κάθε συλλογική ταυτότητα ως και από την έσχατη αυτή του φύλου και της ανθρώπινης ταυτότητας (μετανθρωπισμός)!
 
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον που πήρε συνέντευξη από τον Πούτιν τώρα πήγε Μόσχα και πήρε συνέντευξη και από το Ρώσο φιλόσοφο Αλεξάντερ Ντάγκιν. Ένα βίντεο της συνομιλίας δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Carlson στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter), μετέδωσε το TASS. Ο δημοσιογράφος αποκάλεσε τον Ντάγκιν «τον πιο διάσημο πολιτικό φιλόσοφο στη Ρωσία».
 

Gold Switzerland: «Διανύουμε τα 5 τελευταία λεπτά του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος – Έρχεται η κατάρρευση των πάντων»

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν περισσότερα για τόκους παρά για την άμυνά τους στο τέλος του 2024.
 
Η Gold Switzerland στην πρόσφατη έκθεσή της αναφέρει δυσοίωνες προβλέψεις, με βάση τις οποίες ο κόσμος «πιθανότατα διανύει τώρα τα τελευταία 5 λεπτά του τρέχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος»!
 
Η πτωτική τάση στα επιτόκια των ΗΠΑ σταμάτησε το 2020 – έκτοτε βρίσκονται σε ανοδική τάση.
 
Η αλήθεια είναι πως καμία κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να ελέγξει τα επιτόκια όταν η κυβέρνησή της εκδίδει αλόγιστα χρέος και μοναδικός αγοραστής είναι η ίδια η κεντρική τράπεζα.