MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Κατρούγκαλος: Ο λαός πρέπει να φτιάξει μόνος του νέο Σύνταγμα.

Το διακύβευμα της σημερινής πολιτικής είναι το τι κοινωνία θέλουμε και αυτό θα καταγραφεί στις εκλογές , ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνοντας για άλλη μία φορά ότι οι πολιτικές του ΔΝΤ , της ΕΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι σε βάρος της αξιοπρεπούς επιβίωσης των πολιτών.

Η ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

Εως και τέσσερα διαφορετικά χαράτσια, όπως είναι φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρος πολυτελούς διαβίωσης, θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένα οι φορολογούμενοι. Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να ενημερώσει χθες ότι εκτός των άλλων φόρων που θα πληρωθούν άμεσα με την εκκαθάριση της δήλωσης θα πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος πέρυσι πληρώθηκε ξεχωριστά από τις φορολογικές δηλώσεις. 

NSA: Έμπαινε στο σκληρό δίσκο χρηστών μέσω Facebook και τοποθετούσε malware

(Σ.Σ. Εμείς εδώ έχουμε τον κ. Θεοχάρη…, ο οποίος είναι ο ίδιος ένα Worm - Malware)
   
Nέα συγκλονιστικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΝSA. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της κατασκοπευτικής της δραστηριότητας βρέθηκε το Facebook!

Nτοκουμέντα που προέρχονται από τον πρώην αναλυτή της NSA, Εντουάρντ Σνόουντεν αναφέρουν ότι η αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA «υποδυόταν» το Facebook προκειμένου να εγκαταστήσει σε χιλιάδες χρήστες το malware, ένα κακόβουλο λογισμικό, με το οποίο μπορούσε η υπηρεσία να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες που επιθυμούσε.

Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο

του ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

Αν, με άλλα λόγια, δεν αμφισβητήσουμε το πώς φτάσαμε ως εδώ, επιμένοντας να θυμίζουμε ότι... η διαχείριση του δημόσιου χρέους, την τελευταία 4ετία τουλάχιστον, ήταν μία από πολλές δυνατές επιλογές.

Ήταν μάλιστα όχι η χειρότερη επιλογή, από άποψη αποτελεσματικότητας, αλλά και η - επιλογή των χειρότερων – όσων δηλαδή ευθύνονταν για την αύξησή του μέχρι το 2009 και έπρεπε εκ προοιμίου να έχουν αποκλειστεί από τη σχετική συζήτηση. 

Τίναξαν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Μετά από 39 χρόνια αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ανάπτυξη αυτής της χώρας στηρίχθηκε στην άμμο δηλαδή στην κατανάλωση, στα δανεικά και στα πάσης φύσεως πακέτα Ντελόρ, ενώ την ίδια στιγμή οι πολίτες βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καλύψουν ακόμη τις πιο βασικές βιοτικές τους ανάγκες, έτσι υποχρεωτικά πέρασαν από το ένα άκρο στο άλλο. 

Του Μιχάλη Τσιφάκη - Προέδρου της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας

Το ζήτημα τώρα δεν είναι πως θα επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση, αφού κανείς δεν πρέπει να θέλει να γυρίσει στην εποχή όπου οι τράπεζες μοίραζαν με την σέσουλα πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια ακόμη και σε ανθρώπους που δεν τα είχαν ζητήσει...

Στο τρελό φαγοπότι των δημο(σ)κόπων προηγείται η KΑΠΑ Research,

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, της εταιρείας KΑΠΑ Research, στο Δήμο Αθηναίων, ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδειξε να προηγείται με πολλές μονάδες έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων, συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 25,8%.

Εκείνο, όμως, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ειδική σχέση που έχει η εταιρεία δημοσκοπήσεων KΑΠΑ Research με τον Δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Καμίνη. 
 

Δυναμιτίζεται επικίνδυνα το κλίμα στην Ουκρανία

-Νεκροί ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένα διερχόμενο άτομο -Διαλύεται το κοινοβούλιο της Κριμαίας με απόφαση της Ουκρανίας

Δύο άτομα ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένας διερχόμενος, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ριζοσπαστών εθνικιστών και φιλορώσων ακτιβιστών. 

Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα σε off-shore εταιρείες

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι οι «ιερές αγελάδες» της εφοπλιστικής ελίτ αξίζουν περισσότερο από χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που οδηγούνται σε βάθος χρόνου στην απόλυση. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη βουλή για τους δημοσίους υπαλλήλους, είχε ενταχθεί τροπολογία που χαρίζει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ και είχαν επιβληθεί σε off-shore εταιρείες. 

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την τελική σύγκρουση;

Στα Αμοιβαία συνήθιζαν να λένε ότι οι αποδόσεις του παρελθόντος δεν αποτελούν εγγύηση για τις αποδόσεις του μέλλοντος. Κάπως έτσι, παραφράζοντας θα λέγαμε ότι η στάση των εμπλεκόμενων στην Κρίση της Κριμαίας, δεν αναμένεται να ακολουθήσει τα χρόνια του ψυχρού πολέμου όπου υπήρξε αύξηση των εξοπλισμών και των κατασκοπευτικών δράσεων...

Το σχέδιο που εκτελούν οι δημοκοπικές εταιρίες απατεώνων

Βλέποντας σήμερα την αστεία δημοσκόπηση της Public Issue δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές αμέσως πήγε το μυαλό μου στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας δυο μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012:


To «εθνικό κεφάλαιο» ανακαλύπτει έντρομο τον ύποπτο ρόλο της Τρόικας

Γιατί οι τραπεζίτες είναι έντρομοι – Τι παίχτηκε στον ΣΕΒ – Γιατί κάποιοι τρέμουν μια παλιά ατάκα του Βασίλη Φλωρίδη.

Του Θύμιου Πατρινού

Το φερόμενο ως «εθνικό κεφάλαιο», (δηλαδή ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί στις τράπεζες του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας και της Σιγκαπούρης ή στις offshore των φορολογικών παραδείσων), διαπιστώνει «έκπληκτο» τις τελευταίες ημέρες τις πραγματικές επιδιώξεις των δανειστών. 
 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Τρεις όρους έχει θέσει στους Δυτικούς ο Πούτιν για να μην εισβάλει στην Ουκρανία, τους οποίους και απαίτησε εν ψυχρώ η Μόσχα από τους Δυτικούς, κατά τις επαφές Λαβρόφ - Κέρι στις 5 Μαρτίου στο Παρίσι, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ουκρανίας.

Οι τρεις αυτοί απαιτητικοί όροι, εξηγούν την τεράστια κινητοποίηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ολοφάνερη προετοιμασία της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία, την οποία παρακολουθεί και ξεδιπλώνει συνεχώς το ΣΠΑΕΙ!