MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ο νέος τραπεζικός Αρμαγεδδών

Κινδυνεύουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς επίσης οι ελληνικές, από τις χρεοκοπίες των αμερικανικών τραπεζών και από την κατάρρευση της ελβετικής Credit Suisse; Υπάρχουν λύσεις; Πόσο κοστίζει στους Πολίτες ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας; Εάν ξεσπάσει τελικά μία μεγάλη τραπεζική κρίση, υπενθυμίζοντας πως οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν πια μεγάλες ζημίες, κυρίως του Βελγίου (στη 17η θέση ρίσκου, με μόχλευση 1:1.397), η ύφεση, σε συνδυασμό με τον πόλεμο της Ουκρανίας και με τα υψηλά επιτόκια, δεν θα είναι αναπόφευκτη; Είναι οχυρωμένες οι ελληνικές τράπεζες; Με το δημόσιο χρέος μας πάντως πάνω από τα 400 δις €, με το ιδιωτικό στα 410 δις € και με δίδυμα ελλείμματα, εν μέσω τόσο ασύμμετρων συνθηκών, προφανώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διάσωσης τραπεζών – ευχόμενοι να μη χρειαστεί ποτέ.

Ευρωκοινοβούλιο: «Δισεκατομμύρια εμβόλια κατά της Covid-19 αποτεφρώνονται γιατί δεν τα θέλει κανείς» – Έγιναν «ατμός» τα χρήματα των πολιτών

Θα απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κατέληξαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογομένων;
 
Ο Kροάτης βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μίσλαβ Κολάκουσιτς αποκάλυψε ότι αυτή την στιγμή δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 αποτεφρώνονται σε όλο τον κόσμο γιατί δεν τα θέλει κανείς, καίγοντας έτσι τα δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ των φορολογουμένων όλων των χωρών που δόθηκαν για να αγοραστούν.
 
Επιτίθεται ειδικά στην Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αγορά με «κλειστά τα μάτια», 4,6 δισεκατομμυρίων δόσεων για 360 εκατομμύρια ενήλικες πολίτες της ΕΕ η οποία πραγματοποιήθηκε σε πλήρη αφάνεια και μυστικότητα γεμάτη κρυφά μηνύματα τηλεφώνων και στοίχισε στους φορολογούμενους των ευρωπαϊκών χωρών, 71 δισ. ευρώ!
 

Γρίβας Κ.: Ποιες είναι οι επόμενες κρίσεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κων/νος Γρίβας, μίλησε για τις επόμενες κρίσεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία (16-03-2023).
 
Ο κ. Γρίβας είπε ότι αυτός ο πόλεμος ανεξάρτητα για το ποιος φταίει λειτούργησε σαν πυροκροτητής, έσκασε μια γεωπολιτική βόμβα και αυτό το πράγμα πλέον παίρνει διαστάσεις και όλος αυτός ο κόσμος που δημιουργήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και μια ολόκληρη ιστορική περίοδος, η οποία ξεκινάει στα τέλη του 15ου αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας τελειώνουν.
 

Πέφτει ο Μακρόν; Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση μομφής. Λείπουν μόλις 10 ψήφοι για να πέσει η κυβέρνηση λέει ειδήμονας!

Kι ενώ το Παρίσι για 3 μέρες στην κυριολεξία καίγεται λείπουν 10 ψήφοι για να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση η πρόταση μομφής με διακομματική στήριξη στη Γαλλία και να ανατραπεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με ειδήμονα. 
 
Οι βουλευτές από την πλειοψηφία της Renaissance-Αναγέννησης έχουν ”εκσφενδονιστεί” και μετανιώνουν για τη χρήση του άρθρου 49.3 που επικαλέστηκε ο Μακρόν για να περάσει το συνταξιοδοτικό χωρίς να το πάει στη Βουλή. Η Δευτέρα θα είναι καθοριστική. Αύριο οι βουλευτές ψηφίζουν για τον κοινοβουλευτισμό, για τη δημοκρατία για το στάτους του βουλευτή αύριο κρίνεται το πολίτευμα δεν κρίνεται ένας νόμος αφού ο Μακρόν παράκαμψε ολόκληρο Κοινοβούλιο και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά για να τον καταστήσει νόμο του κράτους. Με καταστολή και βία απερίγραπτη και με ακύρωση κοινοβουλίου είσαι δικτάτορας..
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ: Η αντιδημοκρατία παρουσιάζεται ως δημοκρατία! Ο εθνομηδενισμός ως γεωπολιτική ισορροπία! Η διαλυση της οικογένειας ως δικαιωματισμός!

Γεώργιος Ρωμανός, ιστορικός-ερευνητής και συγγραφέας:

Ζούμε μια ανάποδη ιστορία!

Η αντιδημοκρατία παρουσιάζεται θριαμβευτικά ως δημοκρατία!

Ο εθνομηδενισμός ως γεωπολιτική ισορροπία!

Ο ενδοτισμός είναι πατριωτισμός!

Η διάλυση της οικογένειας είναι δικαιωματισμός!

Κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού σε δεκάδες δήμους και περιφέρειες

«Για να μην πούμε το νερό νεράκι...»
 
Σε κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ετοιμάζονται να προχωρήσουν πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με ποικίλες αντικυβερνητικές οργανώσεις να  απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες της χώρας, αύριο Δευτέρα 20/3, στις 5.30 το απόγευμα.
 
Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα, «με νωπή ακόμη την τραγωδία και με απίστευτο κυνισμό η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη γραμμή αποφασιστικής προώθησης της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Την 1η Μαρτίου, μέρα που ο λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με το συγκλονιστικό έγκλημα στα Τέμπη και τη θυσία 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, στο βωμό της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή πολυνομοσχέδιο 243 άρθρων. Ανάμεσά σε αυτά τα άρθρα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ), διευρύνοντας το αντικείμενο της ρυθμιστικής αρχής της ενέργειας με τις υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων. Η ενέργεια αυτή είναι το πρώτο βήμα σε μια αποφασιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού και της διαχείρισης των αποβλήτων».