MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ετοιμάζεται το 95% των τραπεζών!!! Ραγδαίες εξελίξεις προ των πυλών για τα χρήματα που χρησιμοποιούμε

Στον απόηχο της έλευσης του ψηφιακού ευρώ…
 
Είδατε πως υποδέχθηκαν στα ΜΜΕ τον ερχομό του ψηφιακού ευρώ, ο οποίος είναι πιο κοντά από ποτέ, όπως διαβάσατε στο ΕΛ!
 
Τι θα ακολουθήσει;;;
 
Ο Alex Newman είναι ένας βραβευμένος διεθνής δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και σύμβουλος! Εκτός από τη θητεία του ως πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων μικρών μέσων και πληροφοριών Liberty Sentinel Media, Inc, έχει γράψει για ένα ευρύ φάσμα εκδόσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.
 

To τελευταίο καρφί στο φέρετρο της αμερικανικής οικονομίας - Αποδολαριοποίηση της αγοράς ενέργειας και sell off στα ομόλογα

Ο θάνατος του «πετροδολαρίου» και απώλεια της οικονομικής ηγεμονίας 
 
Με την ανάδυση των BRICS σε ένα σημαντικό εμπορικό μπλοκ με τη διεύρυνσή τους σε έξι ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, μετά την τελευταία συνάντηση της Νοτίου Αφρικής, το ερώτημα είναι εάν θα μπει τέλος στην εποχή του πετροδολαρίου, ιδίως στον κλάδο του πετρελαίου.
 
Η αγορά αργού και ενεργειακών αγαθών απεξαρτάται από το δολάριο αργά αλλά σταθερά και όπως επισημαίνουν Αμερικανοί αναλυτές αυτό θα σημάνει ότι τα τρισεκατομμύρια δολάρια που τυπώνει η Federal Reserve θα είναι άχρηστα για όσους τα προμηθεύονταν προκειμένου να αγοράσουν ενεργειακά αγαθά.
Η αγορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή πραγματοποιείται σε δολάρια και έτσι διαμορφώθηκε η λέξη «πετροδολάριο» στο οποίο πραγματοποιούνταν τα κέρδη των αραβικών χωρών από την πώληση αργού και παραγώγων του «μαύρου χρυσού».