MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Κραυγή αγωνίας καταναλωτών για την ακρίβεια

Καταγγελίες για πολλαπλασιασμό των τιμών σε σχέση με το κόστος που πληρώνεται ο παραγωγός ● Εντυπωσιακές αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα, πάνω από 20% ετησίως, και ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, οικοδομικά υλικά και στο ενεργειακό κόστος κατέγραψε η έρευνα του ΙΝΚΑ ● Προτάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο για την αναχαίτιση των ανατιμήσεων.

«Φτάνει πια με τις δηλώσεις σας. Θέλουμε να ζήσουμε όχι με λόγια λόγια λόγια, αλλά με έργα! Μείωση τιμών τώρα», φωνάζουν εξοργισμένοι οι πολίτες που συμμετέχουν στην Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας - ΙΝΚΑ, καταγγέλλοντας την κυβερνητική αμεριμνησία στο θέμα του πληθωρισμού.

Ηλίας Κονοφάγος, Τι κάνει η Γερμανία με τον Nord Stream 2; Τι ενεργειακά αποθέματα έχει η Ελλάδα;

Για την απόφαση της Γερμανίας να μην υπογράψει για την άεναρξη λειτουργίας του Nord Stream 2 αλλά και για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας μιλάει στην Νεφέλη Λυγερού και στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Ηλίας Κονοφάγος 
 
Η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε και πάλι σήμερα στην Ευρώπη ύστερα από την καθυστέρηση στη διαδικασία έγκρισης βασικού νέου αγωγού από τη Ρωσία, που επέτεινε τις ανησυχίες για το εάν η ήπειρος θα έχει επάρκεια αερίου τον χειμώνα. 
 

Η κυβέρνηση απέτυχε - Αποφάσισε lockdown στους ανεμβολίαστους…ενώ οι εμβολιασμένοι νοσούν περισσότερο - Έρχεται καθολικό lockdown

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πάνω από 17.000 νεκρούς θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πλέον αποτυχημένες στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης.


Το διάγγελμα Μητσοτάκη του έλληνα πρωθυπουργού, ήταν μνημείο αποτυχίας καθώς αποφάσισε να επιβάλλει lockdown σε όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες καθώς επί της ουσίας δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ενώ προειδοποίησε και τους εμβολιασμένους άνω των 60 ετών ότι το πιστοποιητικό εμβολίο τους λήγει 7 μήνες μετά την δεύτερη δόση, οπότε εάν δεν εμβολιαστούν με την ενισχυτική 3η δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. 
 
Πλέον οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως της εστίασης, στα γυμναστήρια κ.α.
 
Το παράδοξο είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που παταγωδώς έχει αποτύχει στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και της αντιμετώπιση της πανδημίας… αναγνωρίζει ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο και νοσούν περισσότερο όπως επίσημα αποκάλυψε η Μίνα Γκάγκα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.


Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970.

Ο Bezmenov εξηγεί μερικές από τις τεχνικές πάνω στις οποίες εκπαιδευτηκε και τον τρόπο με τον οποίο η σοβιετική προπαγάνδα απλώνεται σε τρίτες χώρες για να υπονομεύσει τους δασκάλους, τους πολιτικούς και τους υπόλοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας – στόχου ώστε οι κάτοικοι να δεχθούν την σοβιετική ιδεολογία.

ΕΡΤ: «Θα πεθαίνουν 2 ανεμβολίαστοι και 2 εμβολιασμένοι και θα λέμε ότι το 89% ήταν ανεμβολίαστοι»

Τα μαθηματικά της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη


Τον νέο τρόπο με τον οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προσπάθησε να εξηγήσει χθες μια δημοσιογράφος της ΕΡΤ και το παράδειγμα που χρησιμοποίησε θα το ζήλευε μέχρι και ο Τζορτζ Όργουελ που έγραψε το «1984».


Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ είπε: «Θα πεθαίνουν 2 ανεμβολίαστοι και 2 εμβολιασμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το 50% των θανάτων αφορούσε εμβολιασμένους και το άλλο 50% ανεμβολίαστους. Θα γράφεται δίπλα ότι το 11% των εμβολιασμένων ήταν αυτοί οι 2 που πέθαναν και το 89% των ανεμβολίαστων θα είναι οι άλλοι 2 που πέθαναν».