MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Γιάννης Ιωαννίδης : “Εντολή απ’ το Μαξίμου να εξαφανιστώ”

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford.


Είναι επίσης καθηγητής Στατιστικής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Stanford, ένας εκ των 2 Διευθυντών στο Κέντρο Μετα-ερευνητικής Καινοτομίας του Stanford, μέλος του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Stanford και του Καρδιαγγειακού Ινστιτούτου. 
 

Κ.Αρβανίτης στο pronews.gr: «Τρέχει θανατικό με 20.000 νεκρούς το χρόνο -Μαζικός εμβολιασμός-καραντίνα τα πιθανά αίτια»

«Και τα δύο έχουν ένα κοινό: Την κακή διαχείριση της πανδημίας» τονίζει ο καρδιολόγος Κ.Αρβανίτης σε συνέντευξη του στο pronews.gr


Ο διδάκτωρ Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, μίλησε στο pronews.gr και στον Θάνο Νικηταρά και εξαπέλυσε «βόμβες» για την αύξηση της θνησιμότητας στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, μια αύξηση που παρατηρείται βέβαια και σε άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα.


Ο Κ.Αρβανίτης έκανε λόγο για ένα «θανατικό» το οποίο «τρέχει» με ρυθμό 20.000 θανάτων τον χρόνο, καθώς στους πρώτους έξι μήνες σημειώθηκαν 10.000 θάνατοι παραπάνω από το αναμενόμενο, ενώ όσον αφορά τα αίτια... υποστήριξε ότι αυτά πιθανότητα είναι ο «μαζικός εμβολιασμός και η παρατεταμένη καραντίνα». Ο καρδιολόγος Αρβανίτης πρόσθεσε μάλιστα πως «και τα δύο έχουν ένα κοινό: Την κακή διαχείριση της πανδημίας».

Blackout 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Facebook> Πως ο Mark Zuckerberg έχασε 7 δισ. σε ένα βράδυ

Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και όταν το πρόβλημα διορθωθεί, η επανεκκίνηση του συστήματος θα είναι μία επίπονη εργασία καθώς το μέγεθος είναι τεράστιο
έπειτα από 7 σχεδόν ώρες, το Facebook, το Instagram και το Whatsapp επανήλθαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους, το απόγευμα της Δευτέρας ώρα Νέας Υόρκης, ένα blackout που υπολογίζεται ότι κόστισε στον διευθύνοντα σύμβουλο του, τον Mark Zuckerberg, περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της εταιρίας που έπεσε στην αντίληψη των New York Times, μια μικρή ομάδα εργαζομένων είχε σταλθεί στο κέντρο δεδομένων του Facebook, στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, για να δοκιμάσει μια «μη αυτόματη επαναφορά» των διακομιστών της εταιρείας, η οποία φαίνεται ότι λειτούργησε.

Η ρητορική του τρόμου και η πολιτική του πανικού

Εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν πρόκειται για την καινούργια «ατζέντα» των οπαδών της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης και του Great Reset – του βιβλίου που παραδόξως φαίνεται να έχει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του. Της επιβολής δηλαδή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, ενδεχομένως αντίστοιχου με το κινεζικό, υπό την ηγεσία των οικονομικών και πολιτικών ελίτ – αφού διαφορετικά δεν εξηγείται ούτε η μοναδική στα ιστορικά χρονικά μανία με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ούτε η επιβολή κοινών μέτρων από τα περισσότερα δυτικά κράτη, με τα ίδια λόγια. Πόσο μάλλον όταν διαπιστώνεται η εκμετάλλευση της επιστήμης και η «κακοποίηση» των επιστημόνων – όταν η επιστήμη θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής και χρησιμοποιείται απαράδεκτα ως εργαλείο δικτατορικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης υποταγής των Πολιτών. Όταν απαγορεύεται στην ουσία η κριτική σκέψη – ενώ όσοι έχουν επιφυλάξεις, φόβους, υποκείμενες ασθένειες κλπ. διστάζοντας να εμβολιασθούν, χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως εχθροί της κοινωνίας, εγωιστές, ακραίοι, περιθωριακοί κλπ. Την ίδια στιγμή δε, οι φαρμακευτικές κερδίζουν τεράστια ποσά, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο – όπως η γερμανική BioNTech που έχει καθαρά κέρδη μόνο από το συγκεκριμένο εμβόλιο σχεδόν 1 δις € μηνιαία ή 50% ποσοστό καθαρών κερδών. Χωρίς κανένα ρίσκο, επειδή η έρευνα της χρηματοδοτήθηκε από τους Γερμανούς φορολογουμένους, ενώ το εμβόλιο της πληρώνεται από τα κράτη – άρα επίσης από τους φορολογουμένους Πολίτες τους. Τέλος, γιατί αλήθεια επιτρέπουν οι κυβερνήσεις αυτήν την απίστευτη αισχροκέρδεια; Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, ο κορονοϊός μπορεί να οδηγήσει σε μία σοβαρή ασθένεια που δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθεί.


Ο απόλυτος εξευτελισμός του Συντάγματος

Η δημοκρατία δεν είναι συνταγή θεσμική, είναι κοινωνικό κατόρθωμα: Δεν αρκεί ένα Σύνταγμα, που συντάχθηκε με τη λογική της δημοκρατίας και με τη γλώσσα – ορολογία της δημοκρατίας, για να υπάρξει, ένσαρκο στην πράξη, το θεσμικό κατόρθωμα της δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που το Σύνταγμά μας των Νεοελλήνων ορίζει στο ακροτελεύτιο άρθρο του: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται, με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Στο σημείο αυτό (στο άκουσμα του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος) είναι αναπότρεπτο να γελάει ο πολίτης. Ολοι σκεπτόμαστε το ίδιο ερώτημα: ποιον κοροϊδεύει το Σύνταγμα; Οταν ο πρωθυπουργός διορίζει, απολύτως ανεξέλεγκτος, τους Προέδρους της Δημοκρατίας, της Βουλής, των Ανώτατων Δικαστηρίων, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ποια περιθώρια «αντίστασης», δηλαδή υπακοής στο Σύνταγμα, απομένουν στον πολίτη; Πώς είναι δυνατό να ονομάζεται «δημοκρατία» ένα πολίτευμα απόλυτης μοναρχίας, με τους πολίτες παθητικούς θεατές της αυθαιρεσίας – παντοδυναμίας του πρωθυπουργού;


Ξένη Δημοσίευση
Προνομιούχοι στο κάτεργο

– του Χ. Γιανναρά

Από τότε που η λέξη Ελλάδα σηματοδοτεί κράτος, όχι πολιτισμό, ο εγχώριος πολιτικός λόγος είναι μονόλογος της εξουσίας. Κομπασμοί και αυταρέσκεια του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, αμυντικές μυθοπλασίες εντυπωσιασμού η αντιπολίτευση. Όσο πιο μικρονοϊκές οι στελεχώσεις των κομμάτων, τόσο η σπουδαιοφάνεια πλεονάζει, καμουφλαρισμένη με κενολογία διακηρύξεων, πομφόλυγες επαγγελιών.