MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Γ.Βαρουφάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει σύντομα στο 4% - Είναι το νέο ΠΑΣΟΚ»

"ΦΑΡΜΑΚΕΡΟΣ" Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΖΥΡΙΖΑ...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Economist, προβλέποντας ότι από τα υψηλά ποσοστά του 36% θα επιστρέψει σύντομα στο 4%.

Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει διότι επιχείρησε να παραβιάσει τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, αλλά επειδή προσυπέγραψε μία δημοσιονομική πολιτική που δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ζημιές - μαμούθ 7.,5 δισ. ευρώ το 2015 για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η ΑΝΑΛΥΣΗ 199 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ 

Οι δραματικές οικονομικές επιπτώσεις και η γενικότερη πολιτική ανατραχή, επηρέασαν τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν τη χρονιά με άσχημα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την ανάλυση 199 ισολογισμών από την ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, οι εισηγμένες εταιρείες εμφάνισαν ζημιές 7,5 δισ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να καταγράφει πτώση 4,7% στα 65,978 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία κάνει λόγο για μεγάλες στρεβλώσεις στη συνολική εικόνα από τα έκτακτα αποτελέσματα, με την κερδοφορία να είναι συγκεντρωμένη σε ακόμη πιο λίγους. Επιπλέον επισημαίνει το γεγονός ότι μόλις 25 εταιρίες προτίθενται να διανείμουν μέρισμα για την χρήση του 2015. Καταλύτες για τη συνέχεια αποτελούν: η αξιολόγηση, η χαλάρωση των capital controls καθώς και η έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Δημήτρης Καζάκης: Εθνικοί κίνδυνοι - Ερχεται και 4ο μνημόνιο

Η κρίση στο προσφυγικό σε συνδυασμό με το οικονομικό τέλμα μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρο χωρίς καν εδαφική κυριαρχία με την παρούσα κυβέρνηση να λειτουργεί ως εντολοδόχος των ΗΠΑ και της ΕΕ ανοίγοντας όλα τα κρίσιμα εθνικά κεφάλαια, υποστήριξε μιλώντας στο Ράδιο984 και το Γ. Σαχίνη, ο γ.γ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.

Η ΟΛΟΣΩΣΤΗ απάντηση του Δημάρχου Μόντρεαλ στους μουσουλμάνους, που ζήτησαν να βγει το χοιρινό απ’ τα σχολικά κυλικεία

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να αφαιρεθεί το χοιρινό κρέας από την καφετέρια του μενού της σχολής και εξηγεί το γιατί με ένα σημείωμα που έστειλε ο γραμματέας της πόλης σε όλους τους λόγους.

Ακολουθεί το μήνυμα του δημάρχου:

«Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να προσαρμοστείτε στον Καναδά και στο Κεμπέκ, τα έθιμα, τις παραδόσεις του και τον τρόπο ζωής του, επειδή εσείς το επιλέξατε για να μεταναστεύσετε.

Το στημένο γερμανικό παιχνίδι

Η διαφθορά, η διαπλοκή, η απάτη, το ψέμα, όπως επίσης η παράνομη και η νόμιμη φοροδιαφυγή, αποτελούν μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα – γεγονός που έχουν τεκμηριώσει με χαρακτηριστικό τρόπο η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε

Ο κ. Μητσοτάκης, στη θλιβερή συζήτηση του Κοινοβουλίου που αφορούσε τη διαφθορά, ισχυρίστηκε πως ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο ψεύτης πρωθυπουργός που έχει κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα – κάτι που δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, γνωρίζοντας πόσες υποσχέσεις έδωσε στους Έλληνες, χωρίς να τηρήσει απολύτως καμία. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Κ. Συλιγάρδο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Κ. Συλιγάρδο. 

Ράδιο Κρήτης 

28/03/2016

ΙΚΑ: Υπερδιπλασιάστηκαν τα εντάλματα κατάσχεσης μέσα σε ένα μήνα.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα εντάλματα κατάσχεσης που εξέδωσε το ΙΚΑ καθώς τον Φεβρουάριο έφτασαν τα 722, από 285 που ήταν ένα μήνα νωρίτερα. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Ιδρύματος, προκύπτει ότι αυξήθηκαν εξίσου σημαντικά και οι διαδικασίες κατάσχεσης κινητής περιουσίας οφειλετών, καθώς από 272 που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, έφτασαν τις 713 ένα μήνα μετά.